Renuntarea

Postat de gaby_d in Cu de toate
7 Feb 2015
Renuntarea

Asa cum fumatorii renunta la tigara, alcoolicii la bautura, asa si eu imi doresc sa renunt la ceva. Asa ca sa facem un cerc in care stam pe  scaunele, m-asez in mijlocul vostru si recunosc:

- Sunt un mancacios!

Si de-aici incepe lupta, lupta cu poftele, kilogramele in plus si mancatul in exces. Am mai inceput o data treaba asta, acu' vreo luna, dar daca discret n-a mers, poate public facand faptul, incerc sa nu ma fac de rusine.

Pornirea asta a-nceput dupa anul nou, cand urcandu-ma pe cantarul unei prietene, afisajul m-a speriat.

M-am dat jos si m-am mai urcat o data.

- 65 kg!?! Nu se poate! Sigur nu e stricat? :))

Desi poate pe undeva eram constienta ca nu mai am 24 ani si 49 kg, nici 28 si 52 kg si nici macar 34 ani si 56-58 kg , parca refuzam sa cred ca si metabolismul meu poate deveni lenes si sendvisul care la 24 ani mancat la 10 noaptea era doar o simpla astamparare a foamei, acum devenise de-a dreptul colacel.

Am citit dietele lui Gusti, povestea Corinei, jurnalul Silviei, si completand cu cunoasterea propriului corp si-a propriului metabolism mi-am facut plan "de lucru" si-am inceput:

- renuntare la dulciuri si mancaruri cu multe calorii

- reducerea painii

- sport in fiecare dimineata

- multe sucuri naturale

- toate mesele servite inainte de orele 18-19

Si-a mers, o vreme a mers, m-am simtit excelent , atat fizic cat si psihic, cantarul nu mi-a mai arat 65 ci 63 Kg, apoi am revenit la vechiurile obiceiuri si la a fi mancacios.

Plecarea la Bucuresti, alte 3 zile cu regim de viata haotic, revenirea si petrecerea timpului iarasi cateva zile printre oale si bunatati gatite, au pus din nou capac incat acum cu siguranta n-am mai urcat la 65 ci la 66.

Imi vine sa inchid ochii cand privesc fotografile si ma vad asa plinuta si mi-e ciuda ca nu am respectat decat pentru foarte scurt timp planul propus.Nu ma simt deloc bine asa cum sunt.

Asa ca va provoc si pe voi, cei care simtiti nevoia de schimbare, indiferent in ce directie, sa va scrieti scopul si , poate, sa sarbatorim reusita, dupa o vreme. Eu vreau sa ajung la 59 kg.

Voi?

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking