Restaurantul Stina traditionala

Postat de Bucataras in Restaurante
5 Ian 2010
Restaurantul Stina traditionala

Am petrecut Revelionul 2010 la restaurantul Stina traditionala din complexul Vila Bran. Petrecut e putin spus. A fost un revelion care a durat practic 3 nopti ... Prima noapte, cea de trecere dintre ani, a fost cea mai lunga. S-a chefuit pina spre 4 dimineata. A doua seara a continuat cu un recital live de exceptie al trupei Hara, iar a 3-a seara, cea de simbata spre duminica, ne-a aratat un DJ al trupei de animatie de la Vila Bran in mare forma. Petreceri romanesti, nemanelizate, stropite cu voie buna si dansuri. De remarcat extraordinara atentie de care s-au bucurat toti clientii localului, atit din partea simpaticilor animatori, cit si din cea a ospatarilor. Daca treceti prin Bran, atunci nu ratati o seara la restaurantul Stina traditionala daca vreti sa va distrati sau un prinz daca vreti sa mincati ceva bun-bun.

Meniul de Revelion la Stina traditionala

Petrecerea a inceput la ora 19:00. Restaurantul este rustic, decorat cu gust, cu acustica si aerisire foarte bune. Parterul este pentru nefumatori, etajul 1 si 2 pentru fumatori insa, surprinzator, nu tai fumul cu cutitul. Copiii sint rasfatati de fetele de la animatie (salutari Ioanei, care i-a pictat leut pe Matei si printesa pe Ioana).

Primul fel de mincare, aperitivul, a fost delicios:

Pastrama , rulou de cascaval cu sunca umplut cu brinza, cuib de spanac cu parmezan, frigaruie din chiftelute, bulgaras de brinza cu legume, aspic de curcan, somon pe pat de salata de cruditati, salata de pui in ardei gras cu frigaruie de cirnat, cas afumat si gogosar. Am ras tot din farfurie (iarta-ma "nutri" :)) ).

Apoi a sosit pe masa o surprizaaaa

Un vas de lut pe suport metalic, cu un bulgaras de bulz. Vasul a fost cadou din partea organizatorilor. Dragut...

Au urmat papiotele de pangasius in sos alb cu legume fierte si puse intr-o corabioara de aluat de turte (pentru cei din zona de sud a tarii)

Papiotele de pangasius mai contineau o bucata de sparanghel si una de cascaval si erau acoperite de un sos alb. Legumele erau doar fierte si puteau fi stropite cu lamiie

Rulada de curcan in bacon cu orez

Curcanul, rulat cu cascaval al mijloc, invelit in bacon si pus linga o mingiuta de orez stropit cu cascaval. Bun. Copiii nostri l-au mincat curatat de bacon.

Ultimul fel de mincare a fost cu cinste reprezentat de coastele de porc fierte in zeama de varza

Servite cu garnitura de cartof si cu salata de muraturi au fost foarte gustoase. Sub coaste se vede si o bucata de ceafa preparata la cuptor, insa n-am mai ajuns sa o gust.

Tot acest festin culinar a fost stropit cu o palinca in deschidere si cu vin 7 Pacate de la Vincon, care a avut eticheta personalizata Vila Bran.

La final, pe mese au fost adusi cozonaci calzi, foarte, foarte gustosi si un desert profiterol de care n-am mai avut puterea sa ma ating :))

Ce s-a mai intimplat in afara serii de Revelion 2010

In primul rind, revin un pic, am verificat toaleta spre 4 dimineata de Revelion. Dupa mine, toaleta defineste un restaurant la fel de bine ca bucataria. Era luna. Excesiv de curata, semn ca oamenii aia chiar se respecta.

Revenim. Seara dinspre 1 spre 2 ianuarie a inceput frumos. Cu un foc de tabara la o cana de vin fiert oferita de gazde, unde s-a cintat la chitara in ciuda vintului rece. A continuat cu un recital live Hara. Clujenii au facut spectacol efectiv. S-au incins hore, dansuri, s-a cintat, s-a aplaudat ... A fost bestial.

In seara dinspre 2 spre 3 a cintat o solista din Brasov, Lidia. Avea voce buna, insa parca tinea mortis sa iasa in evidenta. A cintat melodii grele doar ca sa arate ca e talentata, fara a reusi insa sa entuziasmeze. Lumea a stat in general cuminte la mese. A rezolvat insa DJ-ul problema si s-au incins iar hore si dansuri pin' spre 2 dimineata. In poza de mai sus dansul "a la Michael" al echipei de animatie.

Ce este Vila Bran

Vila Bran este un complex agroturistic in localitatea Bran. Are 11 vile in care te poti caza. Camera este decenta, curata. Daca esti foarte pretentios, e posibil sa fii dezamagit.

Baia este spatioasa, apa calda non-stop, prosoape curate zilnic, insa atit. Nu au gel de dus, sampon, etc. Decit o tentativa de sapunel. Deci trebuie sa vii cu toate de acasa.

Televizorul este tip vechi (nu LCD), iar cablul cam scirtiie, alternind puricii cu "vazutul bine". Contra cost ai acces si la internet.

Zilnic exista un program de animatie. De la jocuri gen petanque, la tiroliana sau calarie, ori proiectii de filme pentru copii. Au si piscina unde copiii pot face scuba, dar si sauna ... Daca stai citeva zile, nu te plictisesti, clar. Nici vara, nici iarna.

Calarie Poneiul Lulu pentru cei mici Tir cu arcul Tiroliana

Preturile acestor distractii si detalii le gasiti pe www.vilabran.ro

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking