Reteta anului 2014

Postat de Bucataras in Concurs
5 Feb 2015
Reteta anului 2014

Dragilor, a venit timpul sa alegem Reteta anului 2014! Asa ca treceti in revista zilele acestea retetele postate in 2014 pe site si incercati sa o alegeti pe cea care vi se pare cea mai buna pentru a o plasa pe categoria ei de concurs: Aperitive/garnituri, Supe/ciorbe, Fel principal, Desert. Un juriu foarte simpatic va analiza apoi top 25 al fiecarei categorii (in functie de numarul de voturi obtinute de la public, dar nu mai putin de 50), urmarind citeva criterii importante: descrierea modului de preparare, calitatea fotografiei principale, complexitatea retetei ...

Va asteptam cu premii foarte, foarte dragute si vom avea mai multe surprize pe timpul competitiei. Astfel, chiar si pentru cei care voteaza este posibil sa apara zile norocoase in care sa castige premii, motiv sa va invitati prietenii sa aprecieze munca tuturor bucatarasilor in zilele ce urmeaza.

Regulamentul pe scurt este urmatorul:

• data de start inscriere: 09.02.2015, ora 12:00

• data de oprire: 15.02.2015, ora 23:59

• Inscrierea se va face prin accesarea linkului http://www.bucataras.ro/concurs/propune si va fi validata sau nu dupa ce au fost introduse toate elementele cerute in aceasta pagina (foto reteta, link valid catre pagina din Bucataras.ro in care este postata reteta ce se doreste a fi inscrisa, titlul retetei, categoria).

Vor fi 4 categorii: aperitive, supe/ciorbe, fel principal, desert

Trebuie respectate urmatoarele elemente:

- Dimensiunea recomandata a imaginii uploadate este de 220x220 pixeli
- Imaginea uploadata nu trebuie sa depaseasca 1M
- Linkul sa fie catre pagina din www.bucataras.ro (permalink)
- Titlu sa fie sugestiv dar sa nu depaseasca 60-70 de caractere

Reteta va fi considerata intrata in concurs in momentul in care este aprobata de administratorii siteului www.bucataras.ro si este astfel afisata pe pagina concursului din sectiunea - Concurs „Reteta anului 2014“.

Pentru a fi aprobata, reteta culinara trebuie sa indeplineasca 3 conditii:

a) sa aiba o fotografie de buna calitate a produsului finit
b) sa aiba modul de preparare scris complet
c) sa fie plasata corespunzator pe una dintre categoriile: aperitiv, supa/ciorba, fel principal, desert

2. Votarea: Se voteaza o singura data pe zi per IP pe fiecare categorie. Este necesar sa ai cont si sa fii logat pe bucataras.ro pentru a vota!

 • data de start: 16.02.2015

 • data de oprire: 22.02.2015 ora 23:59

Un user poate vota o singura data pe zi pentru fiecare categorie: aperitiv / supe&ciorbe / felul principal / desert

Orice tentativa de fraudare se pedepseste cu eliminarea retetei din concurs. Exemple:

- Voturi realizate prin intermediul unor programe/scripturi ce au ca scop inregistrarea falsa de voturi pentru un utilizator

- Voturi succesive de la aceeasi adresa IP sau adrese IP diferite, ce nu pot fi rezultatul unei activitati normale de votare de la vizitatori diferiti

3. Clasamentul voturilor

La finalul perioadei de votare, pe fiecare categorie vor fi intocmite topuri in functie de numarul de voturi.

Se vor califica in faza de jurizare primele 25 retete de pe fiecare categorie, care au strans insa un minim de 50 de voturi.

ATENTIE! Daca o reteta nu atinge un minim de 50 de voturi, nu va intra in faza de jurizare, chiar daca se afla in top 25 al categoriei

4. Faza jurizarii, stabilirea cistigatorilor: 23.02. – 28.02.2015

Jurizarea va fi efectuata de un juriu. Fiecare membru al juriului va face un top 10 al sau pentru fiecare categorie de concurs. Retetele din fiecare top 10 al juriului vor primi puncte astfel:

Locul 1 – 10 puncte

Locul 2 – 9 puncte

Locul 3 – 8 puncte

Locul 4 – 7 puncte

Locul 5 – 6 puncte

Locul 6 – 5 puncte

Locul 7 – 4 puncte

Locul 8 – 3 puncte

Locul 9 – 2 puncte

Locul 10 – 1 punct

Pe fiecare categorie si pe fiecare reteta se vor aduna punctele obtinute de la membrii juriului si se vor face clasamentele in functie de aceste puncte. Reteta cu cel mai mare numar de puncte va fi desemnata castigatoarea categoriei.

La egalitate de puncte, va castiga reteta cu numar mai mare de voturi obtinute in faza de votare.

Marele premiu si incoronarea cu titlul de Reteta anului 2014 vor fi acordate retetei cu cele mai multe puncte din cele 4 clasamente. Premiul de pe categoria acesteia va reveni celei de-a doua clasate in top 10 al categoriei.

Castigatorii se anunta oficial pe 01 martie 2015!

STRUCTURA PREMII:

Premiul cel mare – Storcator prin presare la rece Kuvings Whole Slow Juicer B6000PR

Detalii pe site: http://www.kuvings-romania.ro/produse

Premiul categorieiAparat de gatit electric slow cooker Crock Pot 4,7L Digital SCCPRC507B-050

Detalii pe site: http://www.crockpot-romania.ro/

* aparatul din imagine este cu titlu de prezentare

Va reamintim ultimii 4 cistigatori:

In 2010: Sarmalute in foi de vita (vezi aici)

In 2011: Piftie reinventata (vezi aici)

In 2012: Tortul toamnei (vezi aici)

In 2013: Ostropior de pui (vezi aici)

Premiul pentru cei care voteaza!

Ne-am gandit sa rasplatim si efortul celor care vor vota. Astfel, vom oferi, prin tragere la sorti, un Sandwich Maker Breville!

Detalii despre produs AICI: http://www.breville-romania.ro/toastere-si-sandwich-makers/produse/sandwich-maker

Juriul

Doamneloooor si domniloooor, in acest an avem onoarea ca Alex "The Teacher" sa faca parte din juriul Reteta anului 2014.

Cititi aici un interviu cu Alex: http://www.bucataras.ro/articole/interviurile-bucataras-alex-the-teacher-jurat-in-reteta-anului-2014-68495.html

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking