Revelionul Bucatarasilor 2018 - Propuneri petrecere timp liber

Postat de Ina in Bucataras hai hui
2 Ian 2018
Revelionul Bucatarasilor 2018 - Propuneri petrecere timp liber

    Dragii mei, pentru ca Revelionul 2018 al bucatarasilor  se apropie cu pasi repezi, m-am gandit sa va prezint cateva idei de petrecere a timpului liber in Busteni , astfel ca fiecare dintre voi sa aleaga ce crede ca-i va face cea mai mare placere:

1.  Prima propunere pentru care optez si o recomand din inima este o  excursie de neuitat cu masini 4x4 pe traseul  : Busteni - Sinaia - Belvedere (cota 1500m) - Seaua Dichiului (1800m) - Cheile Zanoagei - Lacul Bolboci - Cheile Tatarului - Cascada Ialomitei - Pestera Ialomitei - retur.   La solicitare si in functie de vreme putem ajunge chiar si la Babele pentru 10-15 lei in plus .  Soferii ne vor fi si ghizi, astfel ca ne vom bucura si de informatiile pe care le vom primi despre obiectivele vizitate.  

Costul excursiei este de 80/ persoana ( personal cred ca pretul merita din plin, mai ales ca telecabina costa 70 lei si nu vezi atatea cate poti vedea in timpul excursiei ), dar am sunat luna trecuta la unul dintre soferi si inteleg ca putem negocia putin, mai ales daca vom solicita mai multe masini.  La o masina putem merge maxim 6 persoane ( 4 adulti si doi copii ).

Durata excursiei : 4-6 ore, in functie de cate opriri facem pe traseu.  O oprire se va face la una dintre cabane pentru pauza de cafea sau servire masa ( de la restaurant sau din sacosica )

Noi am facut acest traseu si vara si iarna si l-am reface ori de cate ori am avea ocazia :x

Daca vom sti din timp cate persoane optam pentru excursie, as suna pentru negociere si  rezervare masini pentru sambata dimineata ( in jur de ora 10.30 ar fi perfect pentru a prinde si returul pe lumina , sa ne bucuram de peisaje )

2.  Urcare  cu telecabina la Babele/ Sfinx – 70 lei urcare/coborare  - pentru cine nu a urcat niciodata e o experienta frumoasa, dar nu agreez  deloc telecabina Busteni : instalatie extreme de veche, totul e murdar, iar personalul lasa de dorit. Plus ca trebuie tinut cont ca e sambata si se poate astepta la rand pentru urcare cateva ore.

3.  Vizitarea Manastirii Caraiman – o excursie la pas, cu urcare prin padure de cca 20-30 minute http://www.manastireacaraiman.ro/ro/intro/galerie-foto/galerie-foto

4.  Distractie la FUN PARC Kalinderu  http://www.centruturistic.ro/busteni/fun-park-kalinderu-busteni-id539.html   , unde avem acces la :

– Partie incepatori – 150 metri lungime
– Baby schi – 120 metri lungime
– Pista tubbing – 150 metri lungime
– Banda transport tubbing si schi – 100 metri lungime
– Karusel pentru copii incepatori
– Tobogan – 500 m lungime

5.  Urcare cu telescaunul  la Partia Kalinderu    http://ziardebusteni.ro/2016/02/06/partiile-kalinderu-telescaun-fun-park-si-tarife-2016/  

6.  Vizita la Castelul Cantacuzino – cam scumpa intrarea si nu vezi mare lucru :P

7.  Plimbare in Sinaia ( 9 km de la Busteni ) cu vizita la Castelul Peles – sufficient de vazut pe afara, taxa de vizitare de 70 lei nu se justifica ( parerea mea )

     Pentru alte propuneri lista ramane deschisa J

     Mai jos va las cateva fotografii din concediile noastre in zona  Busteni-Sinaia.

 

P.S. 1 : -Puteti lasa aici si mesaje cu bucatele pe care le veti aduce la Revelion , sa putem face ulterior o lista completa >:D<

P.S. 2 : -Raman valabile tombola si tema intalnirii - bal mascat ( suficient si simple masti, nu e obligatoriu sa avem costume prea elaborate :) ) 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking