Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Postat de miha in Alimente
11 Dec 2009
Sandviciuri, tartine si alte aperitive

Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit.

In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle taiate in 2. Se ung cu unt, atunci cand intre ele se pun alimente uscate (sunca, salam, pastrama). In cazul in care se ung cu diverse paste, nu se mai ung cu unt.

Tartinele sunt gustari asemanatoare cu sandviciurile, dar mai diversificate in ceea ce priveste felul alimentelor si aranjarea lor. Sunt prezentate pe platouri, pe o singura felie de paine sau o jumatate de chifla. Se decoreaza cu ajutorul unui sprit subtire. De regula  se aranjeaza pe un decor format din frunze de salata.

Canapelele sunt asemanatoare cu tartinele, formate dintr-o singura felie de paine dreptunghiulara, care se prajeste in putin unt,servindu-se cu preparate calde.

Painea taiata care se foloseste la tartine, sandviciuri si canapele se numeste crutoane. Painea sau franzela se curata de coaja, se taie felii subtiri de diverse forme. Se ung cu unt, dupa preferinta. Se poate folosi unt condimentat.



Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking