Scoala de gatit - Cum se curata rodia

Postat de AlexTeacher in Tehnici
27 Feb 2017

Rodia este un fruct bogat in vitamine si antioxidanti. O singura rodie pe zi asigura 40% din doza zilnica recomandata de vitamina C pentru adulti, este bogata in acid folic si vitaminele A si E. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Consumul de rodie are numeroase efecte benefice asupra fertilitatii, impotriva bolilor de inima, artrita, cancer si are efect anti-imbatranire. Sezonul rodiilor este toamna, in lunile septembrie-noiembrie, fiind anotimpul perfect pentru a face o cura cu rodie. Se poate folosi in salate sau in diverse sosuri, in sucuri sau consumata ca atare.

Rodia se poate curata in doua moduri:

Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur imprejur, de sus in jos, urmarind linia membranei albe. Se desface din interior catre exterior, in felii, dar fara sa le rupeti de tot. Se elimina cat mai mult din membrana alba din jurul bobitelor. Se tine apoi rodia deasupra unui bol, cu bobitele in jos si se bate bine cu ajutorul unei linguri pana cad toti samburii in castron.

Pentru a doua varianta, se procedeaza la fel ca la prima, cu mentiunea ca dupa ce se desface rodia in felii, se curata fiecare felie intr-un bol cu apa. Astfel, evitati sa va stropiti cu sucul de rodie, iar procedeul este foarte rapid. Eliminati cu ajutorul unei linguri resturile de membrana alba din apa si apoi scurgeti printr-o sita.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking