Secrete culinare

Postat de deyutzky in Tipsuri
9 Apr 2012
Secrete culinare

Secrete din bucatarie. Sfaturi culinare

- Imediat ce ai preparat sosul pentru friptura, unge-i suprafata fierbinte cu o bucatica de unt, infipta in furculita. Stratul de unt nu va permite sosului sa se usuce si sa formeze deasupra o pojghita.

- Pune in interiorul puiului asezat in tava, pentru fript, un mar taiat in doua. Friptura va capata o aroma deosebita.

-  Nu fierbe varza acra in vase de aluminiu sau de fonta nesmaltuita. Preparatul se oxideaza, se innegreste sau, in cel mai bun caz, isi schimba culoarea.

- Pastele fainoase se fierb intr-o cantitate mare de apa clocotita si sarata (la 250 g paste se pun 3 l apa si 12 g sare). Pastele se pun in apa si se fierb la foc mic, ca sa dea repede in clocot si sa nu se lipeasca de fundul vasului.

- Pilaful, orezul cu lapte, budinca de orez sunt mult mai gustoase daca adaugi  in compozitie si 1-2 lingurite de lapte praf.

- Piureul de spanac este cu mult mai gustos daca, atunci cand e gata, ii adaugi un galbenus de ou frecat bine cu unt.

- Cozonacii si budincile prind o culoare fparte frumoasa deasupra daca le ungi nu cu ou, cum se obisnuieste, ci cu... cafea cu lapte.

- Legumele proaspete isi pastreaza mai bine culoarea si aroma daca sunt puse la fiert cand apa da in clocote mari, fierberea se face la foc iute, oala ramane descoperita, iar legumele sunt lasate sa se raceasca in apa in care au fiert.

- Sarmalele ies mai pufoase daca in apa adaugata la fiert se pun doua linguri de smantana.

- Marul crud se potriveste de minune in salate cu telina, andive, morcovi, sfecla, varza si anghinare.

- Compotul de mere este mult mai gustos daca la fierbere se adauga in el o bucatica de unt.

- Laptele praf, amestecat cu putina sare fina si apoi cu apa fierbinte, are un gust identic cu laptele proaspat muls.

- Prajiturile cu foietaj ies mult bine numai daca intre cele trei framantari succesive lasi aluatul sa se odihneasca 20-30 de minute.

- Prajiturile si preparatele cu foietaj din comert ies perfect daca lasi aluatul sa se decongeleze incet, il folosesti cind inca este foarte rece si umpluturile sunt cat mai uscate cu putinta.

Sursa: www.elady.ro

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking