Semintele de susan

Postat de mitinita in Condimente
10 Ian 2012
Semintele de susan

Susanul este folosit atat pentru seminte cat si pentru ulei. La un moment dat, s-a crezut ca are puteri magice. "Sesam, deschide-te" din basmul cu Ali Baba se refera probabil la capacitatea tecilor de susan de a plesni brusc. Semintele  au o aroma dulce, asemanatoare celei de alune, mai ales atunci cand sunt prajite.

 

Uleiul din seminte de susan este extras si imbuteliat ca mirodenie. Cateva picaturi ajung pentru a da savoare mancarii si se adauga la sfarsit, chiar inainte de a o servi.

Din semintele macinate se obtine o pasta cu gust puternic,numita tahini,care reprezinta un ingredient important in retetele de hummus. In bucataria greceasca, din pasta se prepara halvaua. Semintele de susan mai sunt presarate pe paine,prajituri si alte prodese de patiserie. Mai pot fi amestecate cu miere si lasate sa se usuce, formand batoanele de susan. Seminetele prajite merg la sosurile de legume sau de branza, pot fi adaugate la salate si la supe. Uleiul din susan este folosit mai ales la bucataria asiatica, pentru aroma.

 

Sursa articol - cartea "Plante si mirodenii"

Sursa foto - wikipedia

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking