Sentimente amare

Postat de rhapsody in Cu de toate
13 Noi 2012
Sentimente amare

  De vreo saptamana tot caut curajul de spune ce am pe suflet. Iata ca azi am gasit doza necesara si m-am apucat sa insir pe foaie sentimentele amare care ma inunda de ceva timp.

Nu sunt scriitor, nu sunt filosof, nu sunt geniu’ neinteles. Sunt doar EU, omul  simplu din multime. Un om simplu care constata zilnic cat de mare este declinul Romaniei. Cum, pe zi ce trece latura noastra spirituala devine mai saraca, nu mai vorbim de partea financiara. Cum dintr-o tara bogata, care mai are resurse inca, am devenit codasii Europei.

        Mi-e SILA de cum suntem pusi la zid de asa-zisii conducatori care si-au umflat conturile pe spinarea noastra, de cum suntem jupuiti prin orice metoda posibila.

Mi-e SCARBA ca suntem un popor educat ineficient sau deloc, care nu mai are nici cei "sapte ani de-acasa".

 Mi-e MILA de noi, cei care am terminat o scoala in ultimii ani, pentru ca facem parte din experimentele esuate ale “mintilor luminate” care au avut puterea de a decide in locul miilor de marionete ce si-au tras soarta dupa cum le-a fost dictat.

 Ma DOARE ca suntem un popor de cersetori, asa ne-am obisnuit... Ne-am obisnuit sa cersim un drept al nostru, sa cersim o slujba, sa cersim MITA ca sa rezolvam o problema, s.a.m.d.. Ce sa te mai mire cand la colt de strada un copil iti cere “un banut” (care si ala daca-i de 10 bani ti-l primesti in cap), cand cei care detin anumite functii in Institutii cu prestigiu iti cer pe ocolite bani ca sa obtii un post.

 Mi-e JENA ca suntem un popor de lasi. Mergem la Biserica doar cand ne merge prost, mergem la doctor doar cand simtim moartea in coaste, in schimb mergem la politie imediat, daca spre exemplu vecinul parcheaza de 5 ori pe locul nostru.

 Sunt SCARBITA ca suntem un popor de hoti. Ne furam caciula unul altuia, ce sa mai vorbim de cei carora le pica puterea in mana.

 E foarte TRIST ca am ajuns un popor de “cetateni turmentati”, un popor care nu mai stie ce vrea, care se lasa manipulat de minciunile frumos impaturite si afisate cu nonsalanta, care se lasa umilit pentru o punga de faina si un litru de ulei.

 E PACAT ca multi oameni cu adevarat valorosi nu sunt acolo unde ar trebui, unde merita sa fie. Majoritatea functiilor cheie sunt ocupate de “destepti” cu diploma, pe cand cei care vor sa faca ceva cu adevarat sunt impiedicati si le sunt furate ideile.

 Ma DEZGUSTA tot ce se intampla in Romania mea si zic ca e mare pacat pentru ca tara asta frumoasa are multe de oferit. Din pacate nu stim inca sa valorificam in mod constructiv ceea ce detinem, avem nevoie de altii din afara sa ne tina lectii...

  Atat am avut de zis!

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking