Strugurei

Postat de timea in Fructe
29 Mai 2012
Strugurei

De curand am facut briose cu strugurei si de curiozitate am cautat sa vad pentru ce sunt bune aceste fructe micute si dragalase. 

Coacazele (strugurei) rosii si negrii  bogate in vitamina C au o gramada de calitati pe care pana de curand nici macar nu le banuiam. 

Cand eram mica mancam foarte mult strugurei rosii fiindca avea bunica mea in gradina alaturi de tufele cu agris :). Parca vad si acum ce frumos atarnau ciorchinii aceia mici plini cu bilutele acelea rosii si lucioase.

Acum ma bucur ca imi pune mama in congelator si le pot folosi asa congelate oricand doresc. Din pacate nu prea apuc sa mananc si proaspat . Dar dupa ce am citit cat sunt de benefice organismului uman sper sa reusesc sa mananc cat mai des.

Iata aici cateva din aceste proprietati:

-          proprietati antiseptice, foarte indicati pentru febra, raceala si gripa

-          sucul de strugurei este foarte util pt cei care sufera de bronsite, sucul ajutand la expetorare

-          ajuta la imbunatatirea digestiei

-          proprietati diuretice ajuta la curatarea rinichilor si la eliminarea pietrelor

-          aceste fructe  contin substante ce au efect antibacterian asadar actioneaza asupra bacteriilor care produc diareea si infectiile gastrointestinale

-          ajuta la tratamentul gutei si artritei

-          au un putenic rol de protectie a arterelor impotriva arterosclerozei, eliminand riscul atacului de cord si a infarctului.

Consumati asadar aceste fructe cat de des puteti si veti tine la distanta anumite boli.

Fotografia a fost preluata de pe www.eplante.ro 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking