Struguri

Postat de sufletista in Fructe
8 Aug 2011
Struguri

Strugurii contin o multime de vitamine si de saruri minerale. Au efect diuretic, ajuta ficatul si rinichii si fac pielea mai frumoasa.


Strugurii sunt recomandati in hipertensiune, celor care au probleme biliare, afectiuni hepatice sau, nu in ultimul rand, celor care sufera de anemie.


Insa strugurii mai au o calitate speciala: sunt utili pentru mastile faciale de infrumusetare. Astfel, mastile pe baza de struguri remineralizeaza, revitaminizeaza si previn aparitia ridurilor. "E una din cele mai importante plante terapeutice, fiind recomandata in metodele de fitoterapie", afirma specialistii.


Un ciorchine de struguri pe zi inseamna sanatate curata, spun medicii: contin multe vitamine si saruri naturale utile, precum fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, crom sau siliciu. Iar taninul din strugurii rosii intareste sistemul imunitar, luptand impotriva bacteriilor.


Strugurii sunt si bine tolerati de catre stomac, gratie efectelor diuretice si remineralizante. "Insa trebuie consumati in stare proaspata" - intaresc doctorii. Daca suntem in stare de convalescenta, stresati sau obositi, strugurii pot creste nivelul de energie din organism.


Recent, si saloanele de infrumusetare au inceput sa foloseasca masiv creme si solutii pe baza de struguri sau seminte de struguri, cu rezultate considerate in multe cazuri drept spectaculoase.

articol preluat de pe euforia.tv

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking