Tartă cu Ciocolată Fină și Crustă din Pișcoturi Boromir

Postat de Bucataras in Cu de toate
22 Mar 2022
Tartă cu Ciocolată Fină și Crustă din Pișcoturi Boromir

Tarta cu ciocolată este un desert de o finețe aparte, care te răsfață din plin cu aromele și texturile ademenitoare. Crusta crocantă și fragedă se îmbină minunat cu umplutura foarte fină, transformând tarta într-un deliciu irezistibil.

Așadar pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă specială de tartă cu ciocolată și crustă din Pișcoturile Boromir. Este foarte ușor de preparat și nici măcar nu va trebui să pornești cuptorul. Cei dragi vor adora atât gustul său, cât și decorul de efect, creat de alunele de pădure zdrobite și frișcă.

Tarta cu ciocolată, delicată și foarte aromată

Pentru a obține un gust dulce-amărui fermecător, este musai să prepari tarta cu ciocolată neagră. Totuși, aceasta poate fi foarte bine înlocuită cu ciocolata cu lapte după cum îți place. Dacă vrei să obții o aromă mai bogată și un gust mult mai dulce, ciocolata albă este alegerea ideală. Mic truc: folosește și amidon de porumb când prepari crema de ciocolată. Astfel umplutura se va închega mult mai bine.

După ce ai umplut tarta cu crema de ciocolată, te sfătuim să o ornezi cu alune de pădure și frișcă. Textura crunchy a alunelor și a crustei din Pișcoturile Boromir, completează perfect umplutura cremoasă. Poți folosi și alte topping-uri delicioase pentru a-i conferi tartei cu ciocolată un aspect deosebit.

Fructele de pădure îi dau un plus de culoare și prospețime, așa că nu ezita să presari deasupra coacăze, zmeură, afine și căpșuni. În cazul în care nu vrei să folosești frișcă, poți orna tarta cu o cremă bogată de ness. Gustul său te va revigora complet!

Pișcoturile Boromir, perfecte pentru crusta de tartă

Din Pișcoturile Boromir cu 26% ou obții o crustă aromată care desăvârșește umplutura de ciocolată cum nu se poate mai bine. În prepararea Pișcoturilor Boromir se folosesc doar ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate, astfel încât să ai parte de o experiență autentică a gustului.

Descoperă pe blogul Boromir cum obții rapid din ele un cheesecake la pahar cu ciocolată și zmeură, deliciul ideal pentru orice ocazie. Tot acolo găsești și o rețetă specială de tiramisu cu mascarpone și ricotta, completată de ganache catifelat.

Pișcoturile Boromir te așteaptă pe boromirmarket.ro, magazinul online plin cu bunătăți pe gustul tău. Poți comanda oricând de pe site fel și fel de preparate pline de savoare: Pasca cu ciocolată perfectă pentru masa festivă, fursecuri cu unt din Colecția Butter Cookies Boromir, praline învelite în ciocolată belgiană, Checurile Ciocco, și prăjiturelele cu arome exotice și gust divin din Colecția Prăjitura Îngerilor.

Ingrediente tartă cu ciocolată

Pentru crustă:

• 200g Pișcoturi Boromir

• 115g unt nesărat topit

• 50g zahăr

Pentru umplutură:

• 150 gr zahăr alb

• 2 1/2 linguri de amidon de porumb

• 25 gr pudră de cacao

• 1/4 linguriță sare

• 400 ml lapte cu mai puține grăsimi

• 80 ml smântână pentru frișcă (cu 35-45% grăsime)

• 3 gălbenușuri mari

• 90 gr ciocolată neagră sau cu lapte, tăiată în bucăți

• 1 linguriță esență de vanilie

• 14 gr unt nesărat la temperatura camerei

Pentru decor:

• Smântână pentru frișcă

• Alune de pădure sau fructe proaspete

• Ciocolată rasă

Mod de preparare tartă umplută cu ciocolată

PASUL 1

Pentru început pregătește umplutura de ciocolată. Amestecă într-un vas termorezistent zahărul, pudra de cacao, amidonul și sarea, după care poți adăuga 80ml de lapte și gălbenușurile. Amestecă până obții o compoziție omogenă, apoi las-o deoparte.

PASUL 2

Pune restul de lapte (320ml) și smântâna dulce într-o oală pe foc mic. Îndată ce a început să fiarbă, ia amestecul de pe foc și lasă-l puțin la răcit. Toarnă-l treptat peste compoziția de ouă, având grijă să amesteci încontinuu.

PASUL 3

Gătește crema obținută într-o oală la foc mediu până când se îngroașă. În tot acest timp trebuie să amesteci ca să nu se prindă de pereții oalei. Nu îți va lua mai mult de 5 minute. Dacă s-au format cocoloașe, strecoară crema printr-o sită.

PASUL 4

Poți adăuga apoi untul, bucățelele de ciocolată și esența de vanilie. Amestecă ușor în cremă folosind o spatulă. După ce ai obținut o textură netedă, fină, acoperă crema cu folie alimentară. Trebuie să o lași la răcit la temperatura camerei, după care o poți pune în frigider. Ar fi bine să rămână în frigider peste noapte sau cel puțin 4 ore.

PASUL 5

Prepară crusta pentru tartă înainte să scoți crema din frigider. Folosește un robot de bucătărie pentru a fărâmița Pișcoturile Boromir. Poți prepara o crustă minunată și din Biscuiții Cookie Bun cu 4 cereale și ciocolată pe care îi găsești tot în magazinul nostru online.

PASUL 6

Combină pișcoturile mărunțite cu untul topit și zahărul. Pune compoziția într-o tavă de tartă, după care trebuie să o presezi bine cu mâna sau cu ajutorul unui pahar pentru a-i nivela suprafața. După ce o acoperi cu folie alimentară, lasă crusta la frigider timp de o oră.

PASUL 7

Întinde crema de ciocolată peste crustă și netezește-i suprafața cu un cuțit. O poți decora cu frișcă, ciocolată rasă și alune zdrobite ca să obții un decor încântător. Presară fructe de pădure dulci-acrișoare dacă vrei să capete un gust fresh. Poftă bună!

Aruncă un ochi pe boromirmarket.ro la multe alte bunătăți și rețete perfecte pentru momentele de răsfăț și relaxare!

 

 

 

 

 

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking