Top 9 bucătari celebri la televiziuni

Postat de RODIMUR in Cu de toate
19 Iun 2017
Top 9 bucătari celebri la televiziuni

 

 

De mai mult de 30 de ani, televiziunile din toată lumea au făcut celebri o serie de bucătari chefi, ceea ce a dus la un nume nou, acela de telebucătari...

În Franța, site-ul TOPITO, care se ocupă tocmai de topurile din diverse domenii  a făcut un top al celor 9 cei mai cunoscuți telebucătari.

1.     Marie-Thérèse Ordonez aka Maïté – este cea mai cunoscută, pentru că de 15 ani moderează pe France 3 emisiuni culinare („La masă!”, „Bucătăria mușchetarilor”) și având ca motto "le gras, c'est la vie".

2.     Jamie Oliver – supranumit „the Naked Chef” pentru că lucrează într-o bucătărie simplă în care promovează rețete accesibile, considerând că fiecare poate fi „chef” la el acasă. Popularitatea sa internațională se datorează celor 19 emisiuni, 13 cărți și 11 DVD-uri, ceea ce i-a adus o avere considerabilă.

3.     Philippe Etchebest – este considerat „un frate mai mare al cratițelor”, un tip care bombăne mereu, dar foarte simpatizat, cu veșnicul său guler tricolor. A apărut în emisiunile: „Coșmar în bucătărie”, „Coșmar în mașină” și „Top Chef”.

4.     Cyril Lignac – animator- vedetă la emisiunile: „Da, chef!”, „Rețeta chef”, „Top chef”..., a publicat mai mult de 40 de cărți de rețete, l-a dublat pe Ratatouille și chiar a realizat un joc video pe Nintendo.

5.     Joël Robuchon – socotit bucătarul secolului, cu cele 26 de stele oferite de „Ghidul Michelin”, a animat emisiunile culinare: „Gătiți ca un mare chef”, pe TF1, „Poftă bună, desigur”, pe France 3. Dar el nu se simțea prea bine în fața camerelor de filmat (emisiunile sale erau cam monotone), ci doar în fața cuptorului său, ca un adevărat bucătar pasionat.

6.     Jean-Pierre Coffe – cunoscut mai ales pentru „cruciadele” sale împotriva mâncării de proastă calitate și a produselor care îl făceau să explodeze și să le arunce în platouri, numindu-le așa cum nu se poate scrie aici...

7.     Michel Oliver – bucătar și viticultor francez (nu englez, precum Jamie Oliver!) care a deschis mai multe bistrouri în 1970, a scris vreo 15 cărți de rețete (dintre care „Bucătăria este un joc de copii”, un adevărat best-seller) și a moderat emisiunea „Adevărul este în fundul oalei”.

8.     David Martin – a fost, în fapt, un cronicar culinar care a moderat cu succes emisiunea „Și cu ce se ocupă tatăl tău?”

9.     Abdel Alaoui – bucătar, cronicar culinar și actor care a apărut în emisiuni la Canal+. Considerând că șorțul este pentru cei în vârstă, purta în emisiuni cămăși albe și cravate negre, pentru a mixa în stil rock influențe neașteptate din toată lumea (spre exemplu, „pizza de băut”, între alte curiozități...)

Pentru a redacta acest articol, m-am documentat de pe internet la următoarea adresă:  http://www.topito.com/top-celebre-cuisinier-tele

Am preluat imaginile ilustrative pentru cei 9 chefi din top (în ordinea topului)  de pe www.google.com

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking