Topul celor mai benefice masti naturale pentru ten

Postat de Bucataras in Bucataras eFeminin
27 Noi 2020
Topul celor mai benefice masti naturale pentru ten

O mască naturală de față pregătită  acasă poate oferi rezultate uimitoare, asemeni produsele cosmetice din comerț. Deși mărcile  mondiale dezvolta anual diverse formule și compoziții inovatoare, metodele naturiste rămân cele mai eficiente și sigure opțiuni. Să descoperim împreună care sunt cele mai benefice măști faciale, pe care le poți prepara singură acasă din ingredientele pe care le găsești în frigider:

●     Mască nutritivă pe bază de avocado și iaurt

Avocado este bogat în acizi grași sănătoși care hrănesc pielea, o fac moale și suplă. Măștile cu avocado pregătite acasă  sunt potrivite atât pentru îngrijirea tenului uscat, cât și gras. Compoziția acesteia previne formarea ridurilor și conferă feței un ton sănătos.

 

 Rețetă: amestecă un sfert de avocado cu o linguriță de iaurt natural. Aplică  pe față și lasă să acționeze timp de  10-15 minute.

 

Efect: pielea devine hidratată, moale și netedă, fără roșeață, iritație și exfoliere.

 

●     Mască cu avocado, miere și lămâie pentru combaterea  petelor pigmentare

Când este combinat cu suc de lămâie și miere, avocado formează o  formulă naturală excelentă pentru combaterea pigmentării și petelor de vârstă. Compoziția naturală uniformizează nuanța tenului și lasă un efect vizibil, asemeni celui obținut după aplicarea măștilor faciale profesionale makeup.ro!

 

Rețetă: amestecă un sfert de avocado cu o jumătate de linguriță de miere și aceeași cantitate de suc de lămâie proaspăt. Compoziția obținută aplic-o pe față și gât și las-o să acționeze timp de 20 de minute. După, clătește fața mai întâi cu apă caldă și apoi cu apă rece.

 

Efect: Masca realizată în condiții de casă iluminează pielea datorită sucului de lămâie și miere, în timp ce avocado saturează straturile superioare ale epidermei cu micronutrienți utili.

 

●     Mască cu banane pentru ten matur

Banana oferă o mulțime de proprietăți benefice pentru piele. Conține acizi de fructe, aminoacizi și vitamina C, care sporesc funcțiile de protecție ale pielii, iluminează și o reîmprospătează. Vitamina asigură un efect antiinflamator și vindecător, vitamina A accelerează procesele de reînnoire a țesuturilor, vitamina E este cunoscută pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire - stimulează producția de colagen, care menține elasticitatea și tonusul pielii.

 

Rețetă: Amestecă o banană cu 2 lingurițe de miere și 50 de grame de iaurt. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 10 minute, apoi clătește fața cu apă caldă.

 

Efect: mască oferă un efect calmant și ajută la combaterea pierderii fermității. Potrivită pentru pielea uscată și matură.

 

●     Mască cu fulgi de ovăz, pentru strângerea porilor

Fulgii de ovăz sunt des utilizați în prepararea măștilor de față pentru curățare. Aceștia conțin tiamină și retinol, care accelerează regenerarea pielii. Vitamina C este un puternic antioxidant,care iluminează și uniformizează tenul, revigorează pielea și îi conferă strălucire.

 

Rețetă: Toarnă apă caldă (aproximativ 60-75 ml) într-o lingură de fulgi de ovăz mărunțiți și se lasă să se umfle. Adăugă o lingură de argilă albastră și amestecă bine. Aplică compoziția obținută pe față și așteaptă până se usucă în totalitate. Clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă pentru tipul tău de piele.

 

 Efect: masca naturală cu fulgi de ovăz și argilă curăță și strânge profund porii. Pielea ta capătă un micorelief uniform, iar tenul tău devine proaspăt și strălucitor. Remediul înlătură inflamația și favorizează vindecarea rapidă țesuturilor afectate.

 

●     Mască de față cu chefir pentru îngrijirea complexă a tenului

Această rețetă eficientă ajută la eliminarea imediată a unui complex de probleme: hiperpigmentare, inflamație, pierderea elasticității, conținut excesiv de grăsime și puncte negre.

 

Rețetă: bate 1 albuș de ou într-o spumă puternică, adaugă 1 lingură de miere lichidă și 3 linguri de chefir. Se aplică pe pielea curată și se lasă să acționeze timp de 25 de minute, apoi se clătește cu apă caldă.

 

Efect: Lactobacilii au efect detoxifiant, lăsând pielea netedă și strălucitoare. Dacă aplici această mască naturală cel puțin de două ori pe săptămână timp de o lună, vei observa că tenul va devenit plin de vitalitate și sănătate.

 

 Din cele mai vechi timpuri femeile au recurs la diverse remedii și metode cosmetice pentru menținerea și prelungirea tinereții tenului, ar măștile naturale sunt cea mai bună alegere!

 

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking