Traseul celor trei fortificatii

Postat de Mutulica in Cu de toate
12 Dec 2014
Traseul celor trei fortificatii

Daca doriti sa mergeti pe Traseul  celor trei fortificatii , va trebui sa va pozitionati langa hotelul Medieval sau daca veniti din sensul opus , va trebui sa parasiti zona pietonala din partea stanga a Palatului Principilor . In fata portii care marcheaza inceputul acestui traseu vedeti ruinele castrului roman Apulum.

In cadrul acestui traseu  puteti admira in fiecare zi schimbul garzii de la orele 11.45-12 iar sambata se trag salve cu cele trei tunuri functionale la 12.10.. 

Traseul include Monetaria si Manutanta(actualul hotel Medieval unde sunt si camerele de garda, Sala Armelor , Sala Cavalerilor Templieri, Sala capitulara  ,in Bastionul Sasilor) , Poarta de Sud a castrului roman , Caponiera ,podul catre Ravelinul Francisc de Paola , Ravelinul propriu zis, Esafodul ( o minciuna turistica), tunelul antimina , Centrul de echitatie , Platforma de Artilerie .Accesul la Platforma de artilerie se face printr-un tunel al Bastionului Sfantul Eugeniu. Erau mai multe astfel de tuneluri prin care se faceau manevre surprinzatoare impotriva celor care asediau cetatea.In acest traseu este inclusa si vizita la celula de deasupra Portii a III-a , locul incarcerarii lui Horea si Closca.Este traseul cel mai scump.

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking