Un gind bun pentru Ionix!

Postat de Bucataras in Bucataras in oras
6 Ian 2010

Azi, de ziua Sfintului Ion, ii uram lui Ionix sa i se implineasca toate dorintele si sa ramina aceeasi fata vesela! Un gind bun pentru toti cei ce poarta numele de Ion si Ioana ...

Boboteaza si Sfantul Ioan sunte cele doua sarbatori care incheie seria sarbatorilor de iarna, care incep un ultima luna a anului si continua in prima luna a noului an. Zilele de 6 si 7 ianuarie sunt pentru crestini doua zile de sarbatoare importante, mai ales ca cei care poarta numele de Ioan sau derivatele acestui nume isi serbeaza acum ziua. Cu aceasta ocazie poti pregati un meniu pentru invitatii din aceste zile, pe care il poti lega atat de sarbatori, cat si de semnificatiile lor din tara si din strainatate.

Ce inseamna cele doua sarbatori si ce traditii au loc de Boboteaza si Sfantul Ioan

Boboteaza sau Iordanul este sarbatorita pe 6 ianuarie si inseamna Botezul Mantuitorului de catre Sfantul Ioan Botezatorul. In aceasta zi se sfintesc apele iar sarbatoarea in sine este una dintre cele mai importante 12 sarbatori crestine. Legat de ziua de Boboteaza exista mai multe traditii: in noaptea de Boboteaza, tinerele fete isi viseaza ursitul, iar in anumite zone ale tarii femeile se aduna in grupuri mari acasa la cineva, cu mancare si bautura, acolo unde dupa ce servesc masa, canta si joaca toata noaptea. Ziua de Sfantul Ioan este cea imediat urmatoare, pe 7 ianuarie, de aceea se spune ca aproape ca formeaza una si aceeasi sarbatoare. De Sfantul Ioan in anumite zone ale tarii cei care poarta acest nume trebuie sa isi puna un brad la poarta si sa dea o petrecere cu lautari, la care sa ii cinsteasca pe toti cei care le trec pragul. (sursa www.acasa.ro)

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking