Vinetele

Postat de Oana in Legume
2 Mai 2009
Vinetele

Originare din India si Birmania, vinetele sunt plante pretentioase la conditiile de mediu. Vinetele se folosesc pentru prepararea a numeroase feluri de mancare. Vinetele contin multe vitamine si minerale (A, C, B1, B2, B3, B5, B6, potasiu, fosfor, calciu, sodiu, magneziu, zinc), fiind in acelasi timp legume putin calorice: 100 g furnizeaza doar 18 calorii. O adevarata "hrana pentru creier", vinetele scad nivelul colesterolului, combat constipatia, previn bolile cardiovasculare.

Vinetele au proprietati antireumatismale, antianemice, diuretice si laxative, favorizeaza scaderea in greutate, stimuleaza activitatea intestinelor si a ficatulu.
O cura de vinete care va hidrateaza si purifica organismul este binevenita in timpul verii si mai ales pe canicula. Daca nu stiati, vanata este folosita in terapiile naturiste, fiind o sursa foarte bogata de vitamine si minerale.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking