Vinul ti-l da pamantul

Postat de GretaRachita in Bauturi
23 Ian 2014
Vinul ti-l da pamantul

In ultima perioada se vorbeste mult despre agricultura biologica. Nu stiu de ce, dar eu nu am acordat niciodata prea multa atentie acestei expresii, nu am cordat niciodata prea multa importanta acestui tip de produse.  Le-am vazut mereu ca pe un moft a unei anumite categorii de persoane care vor sa se simta diferite, sa manance intr-un alt fel, sa se diferentieze de masa.
Acum zece zile am avut ocazia, sau mai mult decat ocazie, as putea spune norocul de a vizita, impreuna cu scoala de bucatarie in care studiez o podgorie biologica, situata in zona Treviso.
Dupa ce am vazut intreaga podgorie, culturile de struguri, modul in care se produce vinul, modul in care se cultiva strugurii, dupa ce am ascultat povestile podgoriei, motivatiile proprietarului pentru aleger
ea biologicului, dupa ce am gustat un vin buna (1-2-3, cate au fost, conteaza ca era bun), am inceput sa vad lumea bio cu ochi cu totul diferiti. In podgoria Pizzolato alegerea pentru bio a fost facuta intr-un moment in care in Italia nu se stia si nu se vorbea prea mult despre acest tip de agricultura. Cu siguranta in aceea vreme despre biologic nu se vorbea prea mult, nu constituia inca o moda. moda. Aceasta alegere a fosta facuta in urma cu circa 30 de ani inainte(1985). In cazul acestei podgorii nevoia de bio naste nu din necesitatea de a impresiona, sau de a avea mai multi clienti, ci din necesitatea producatorului de a se apropia de natura, de pamant, din necesitatea producatorului de a elimina tot ceea ce este chimic, tot ceea ce este periculos si daunator in munca sa , de a transforma munca sa in una curata.
 Ca urmare a acestor alegeri au obtinut struguri sanatosi si autentici, un vin de o calitate superioara, fara sulfati precum si speranta pentru ziua de maine, pentru un viitor curat, linistea si multumirea de a fi contribuit la bunastarea naturii.
Propun o varietate mare e struguri D.O.C: Prossecco, Pinoit Grigio, Sauvignon, Chardonay, mixtul Manzoni, Merlot, Raboso, Cabernet Franc, Cabernet, Pinot Nero. Podgoria propune si o linie dedicata tinerilor, linia Bio Revolution, o linie de vinuri glamour.
Ideea acestei podgorii este aceea ca pentru a putea cere ceva bun , special de la natura, trebuie sa ii oferim mult in schimb si nu trebuie sa ii facem rau, doar asa vom putea cultiva increderea intr-un viitor maret, pozitiv, sanatos, pentru noi si pentru fii nostri si, daca ma gandesc bine, le dau mare dreptate. 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking