Zucchini si dovleceii

Postat de Irina in Legume
8 Mai 2009
Zucchini si dovleceii

Zucchini si dovleceii apartin aceleiasi familii din care fac parte pepenii, dovlecii si castravetii. Contin vitamina C, citeva dintre vitaminele B, dar si magneziu, care ajuta la functionarea normala a muschilor si a nervilor...
Zucchini sunt mai bogati in substante nutritive decat dovleceii. Mai contin acid folic si potasiu, fara a avea multe calorii. De aceea sunt recomandati persoanelor care vor sa slabeasca. Alegeti dovlecei mici, cu coaja lucioasa si cu textura ferma.

Idei de preparare:

 - se umplu dovleceii opariti cu bucatele de branza feta si se presara cu pesmet aromat cu usturoi;

 - cubulete de dovlecei se pot adauga la sosurile pentru paste;

 - zucchini pot fi taiati sub forma de betisoare mai groase (ca niste cartofi pai), apoi prajiti putin si serviti cu un sos savuros;

 - Dovleceii crescuti prea mult pot fi folositi ca vas pentru servit.

Stiati ca: 

Florile de zucchini se pot servi crude in salate, sau se pot umple cu branza si verdeturi ???

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking