Broccoli se spala bine sub jet de apa rece, se desface buchetele si se bune la fiert in apa rece. Dupa ce s-a fiert, se scoate cu paleta si sepune la scurs intr-un strecurator.
Intre timp, pregatim sosul bechamel la foc MIC. Intr-o cratita se topeste untul. Adaugam faina si amestecam pana se...
Oul se freaca cu zaharul pana se formeaza un amestec spumos. Se adauga untul si se freaca pana la omogenizare.
Adaugam mierea, omogenizam si adaugam laptele rece. In acest amestec, incorporam faina si praful de copt.
Aluatul se toarna in tava tapetata(tava de marimea unui dosar) si se...
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, alunele/nucile, stafidele (sau bananele) si uleiul pana se formeaza un aluat cleios. Acum se adauga sucul de portocale in care am stins praful de copt.
Vasul de yena sau tava (de chec) se tapeteaza cu margarina si faina. Turnam amestecul obtinut in...
Iepurele se transeaza bucati si se spala bine sub jet de apa rece. Eventual, timp de 15 minute, puteti tine carnea intr-un bol cu apa si putina zeama de lamaie pentru albire si fragezire.
Ungem carnea cu putin ulei de masline si adaugam amestecul de condimente format din vegeta, boia (dulce...
Crevetii, congelati, se cresteaza pe spate(nu pe burta unde sunt piciorusele) pentru a se curata mai usor cand se servesc sau se pot desface de tot de crusta(mai ales daca aveti musafiri, e indicat sa ii decojiti de tot).
Intr-o tigaie, incalziti 5-6 linguri de ulei de masline si asezati...