Adjika sos iute

Postat de Anastasia in Pt. carne
26 Feb 2013 | 8330 vizualizari

Cuvântul "Adjica" are origine abhaza, şi înseamnă pur şi simplu "sare". Atunci cand pastorii plecau în primăvară, pe păşunile de pe munte cu cireada de oi, proprietarii oilor le dadeau sare. Sarea cauzeaza animalelor sete, şi ele încep să consume cantităţi mari de apă şi alimente, care sporesc creşterea rapidă în greutate. Sarea a fost un produs scump si pentru ca pastorii sa nu fure, sarea era amestecata cu ardei iute . Insa păstorii foloseau excelent acest amestec si uneori adăugau in el condimente din cele mai parfumate, cum ar fi coriandru, hamei-suneli, şi usturoi. Amestecul rezultat abhazii il numesc «apirpil-djica» ce inseamna «sare piperata» sau «adjictzatza» care înseamnă «sare macinata cu ceva», iar alte naţiuni ale lumii, o numesc simplu adjica.

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 26.02.2013, 10:39
cred ca e delicios
la 26.02.2013, 11:11
Cred ca e foarte bun!
la 26.02.2013, 11:23
L-am trecut la favorite,cu o alta reteta a sosului asta am ajuns eu pe bucataras.ro. o sa-l incerc si eu la toamna
la 26.02.2013, 12:33
super
la 26.02.2013, 14:48
la 26.02.2013, 15:56
la 26.02.2013, 19:03
ooo, minunat
la 26.02.2013, 19:08
la 28.02.2013, 17:03
la 04.06.2021, 15:54

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking