Ingrediente
- un pachet aluat foietaj (2x400 g)
- 6 lg ketchup de casa
- ierburi uscate pt. pizza
- 12 felii sunca/muschi afumat
- 8-10 felii cascaval emmentaler
- 1 ou + 2 lg lapte
- 100 g cascaval
Mod de preparare
Pentru inceput se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Se presara putina faina pe masa de lucru si se desface aluatul. Se intinde putin cu sucitorul apoi se unge cu kechup. Se presara deasupra ierburile pt. pizza. Se asaza feliile de sunca apoi feliile de cascaval emmentaler.
Se rasuceste cat mai strans posibil ca o rulada apoi se taie rondele de cca 2 degete latime. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cealalata bucata de aluat.
Se bate oul cu 2 lg lapte si se ung rulourile. Se rade cascavalul si se pune deasupra pe fiecare rulou. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt. cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Sunt la fel de bune atat calde cat si reci.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv foietaj cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|