Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
7 Mar 2017 | 13539 vizualizari
Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Foarte bune, dar au iesit cam crescute.

Ingrediente

  • 2 pachete aluat foietaj (2 x 400g)
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat.

Foile se intind pe blatul de lucru, una langa alta si se taie in 9 patrate identice fiecare.

Pe jumatate din patrate se intinde amestec de branza, lasand 1 cm pe fiecare margine.

Celelalte patrate se inteapa cu furculita in cateva locuri fiecare.

Se ung marginile patratelor cu branza cu galbenus de ou.

Se pun deasupra patratele intepate si se apasa marginile cu o furculita pentru etansare.

Se pun intr-o tava si se ung cu galbenus de ou. Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Se scot si se lasa la racit.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta floare cu branza si marar

Postat de ralu_ca

Placinta floare cu branza si marar

In laptele caldut am dizolvat drojdia, am adaugat zaharul amestecand bine si am prezarat un praf de faina, lasand sa creasca approx 15 minute. Intr-un vas am pus faina, ulei, sare si drojdia...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2017, 15:36
Io pe astea parca le cunosc de undeva..
la 07.03.2017, 15:54
bune
la 07.03.2017, 15:56
Cunostinte vechi, Cleme ))
la 07.03.2017, 16:04
ai mai ce te-ai invrednicit yahoo47.gifyahoo47.gif
la 07.03.2017, 16:11
Ce sa fac raman fidea cunostiintelor vechi.....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking