Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Postat de AdrianUdrea in Aperitive / Garnituri
24 Mar 2019 | 3793 vizualizari
Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara

Zilele acestea am servit la mic dejun omleta cu verdeturi de primavara, tare gustoase si frumos colorate.

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 3 oua medii
  • sare
  • piper
  • 1 lingura smantana
  • 100 gr frunze de spanac
  • 1/2 legatura leurda
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Mai intai oparim spanacul in apa clocotita, in care adaugam si putina sare, dar si putin bicarbonat de sodiu, pentru a se pastra culoarea verde a frunzelor. Nu punem decat un varf de cutit cu bicarbonat, insa este optional. 

Scurgem bine frunzele de spanac si le tocam marunt. 

Tocam marunt si ceapa verde si leurda, spalate si scurse.

Amestecam ouale cu un praf de sare si unul de piper, apoi adaugam smantana si omogenizam compozitia.

Incingem tigaia bine unsa cu ulei si adaugam pe rand: ceapa verde, leurda si spanacul.

Le amestecăm pentru cateva secunde, apoi turnam peste ele compozitia de oua cu smantana.

Lasam omleta sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe a doua parte. Folosim o spatula mai lata pentru a reusi intoarcerea ompletei fara a o rupe.

Servim omleta cu legume proaspete, cu branzeturi, cu iaurt, sau cum doreste fiecare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu verdeturi de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ruladă tricoloră a la Sidy

Postat de panacris

Ruladă tricoloră a la Sidy

Cele trei aluaturi se prepară separat, dar în același timp. În trei vase diferite se separă ouăle, gălbenușurile se vor pune în vasul mixerului. De data asta am ușurat un...

Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu cascaval

Postat de RODIMUR

Aperitiv saleuri cu cascaval

Răzuiți fin cașcavalul. Faceți un aluat din: făină, unt, gălbenușuri, sare, smântână și frământați-l bine, ca să fie omogen. Întindeți acest aluat fraged...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2019, 12:49
Foarte bun! Si noua ne plac omletele
la 24.03.2019, 13:21
la 24.03.2019, 14:27
Buna omleta!
la 24.03.2019, 17:42
Foarte bună!
la 24.03.2019, 17:47

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking