Aperitiv placinta cu cartofi si branzeturi
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 18 Sep 2018 | 2894 vizualizari
”Provocarea GastroArt”
Pentru această nouă etapă a concursului am pregătit o plăcintă foarte gustoasă, din aluat fraged și cartofi cu brânzeturi. Rețeta (franceză) inițială de la care am plecat era cu brânză de vaci, bine scursă, dar eu am preferat să adaug la umplutură cașcaval (care la încălzire se topește și leagă ingredientele) și telemea, care nuanțează gustul și nu mai este nevoie de sare. Alegerea mea în privința umpluturii s-a dovedit perfectă, iar plăcinta a fost foarte gustoasă.
Plăcinta poate fi servită și rece, ca gustare, dar fierbinte, mirosind amețitor, este excelentă, ca atare, sau ca fel principal, cu o salată proaspătă alături.
Din ingredientele de mai jos am făcut o plăcintă într-o tavă cu diametrul de 20 cm.
Inapoi la reteta
|