Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
9 Mai 2019 | 3232 vizualizari
Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj

Ne place aluatul foietaj, ne place jambonul, dar ne place și sparanghelul, așa că le-am combinat într-un aperitiv minunat: Sparanghel învelit în jambon și aluat de foietaj.

Ingrediente

  • 500 g sparanghel verde
  • 1 l apă
  • 50 g unt
  • 1/2 lămâie
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriță sare
  • 400 g aluat de foietaj
  • 300 g jambon feliat subțire
  • 1 ou
  • semințe de chimen

Mod de preparare

Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul și îl lăsăm 2-3 minute să se pătrundă ușor. Apoi îl scoatem în apă rece pentru a opri procesul termic și pentru a se păstra crocant și verde. Zeama de lămâie ajută și ea sparanghelul să-și mențină culoarea verde, iar untul îi conferă un luciu plăcut. Scoatem sparangelul din apa rece și îl lăsăm la scurs. Într-un bol, amestecăm bine oul cu care vom unge aluatul. De obicei, se folosește doar gălbenușul pentru uns, dar neavând ce face doar cu un albuș, l-am folosit și pe acesta. Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Întindem aluatul de foietaj direct pe folia în care este împachetat și îl ungem cu ou. Apoi îl tăiem în fâșii subțiri, în funcție de cât sparanghel avem. Înfășurăm câte un fir de sparanghel, sau două, în câte o felie de jambon, lăsîndu-l liber la capete pentru un aspect mai plăcut. Peste jambon rulăm fâșiile de foietaj, dar lăsăm să se vadă și jambonul la capete. Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, ungem aluatul de foietaj cu ou și presărăm chimen peste el.  Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, sau până când aluatul este bine rumenit. Este un aperitiv foarte bun, atât cald, cât și rece și va arăta bine printre alte aperitive, la o masă festivă. Să vă fie de folos!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Postat de simona72

Risotto cremos cu sofran si baby spanac

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute....

Citeste continuarea

Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv lalele din rosii umplute cu branza

Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste rosia si se scot semintele, cu ajutorul unei lingurite si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 10:23
Cred ca este foarte bun !!!!
la 09.05.2019, 10:25
Ooo, ce bun trebuie sa fie!
la 09.05.2019, 10:26
Ce aperitiv frumos, mai ales pt musafiri...
la 09.05.2019, 10:32
Dam fetelor, este de mare efect mai ales pe platoul cu aperitive!
la 09.05.2019, 10:39

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking