Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
25 Sep 2020 | 3416 vizualizari
Aperitiv tarta cu ton si cartofi

Am văzut această rețetă la Rocsi și mi-a făcut cu ochiul. A fost pe placul nostru și vă recomand să o încercați și voi. Am mai modificat-o pe ici pe colo, după cum am avut ingredientele. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 200 g făină
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • -pentru umplutură:
  • 3 cartofi
  • 1 lingură parmezan / brânză Gouda
  • 300 gr ton în suc propriu
  • 150 g cașcaval
  • 1/2 legătură mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 5 roșii cherry

Mod de preparare

Aluatul: Într-un vas se pune făina, untul rece taiat cubulete, oul, smântâna si sarea și se frământă cu mana până când se obtine un aluat omogen. Se pregăteștă o tavă dreptunghiulară de tartă și se întinde aluatul într-o foaie potrivit de subțire. Se așează în tavă, se lipește bine și pe margini, iar dacă este surplus peste tavă, se taie. Se înțeapă cu furculița din loc in loc, să se dă la frigider.


Umplutura: Cartofii curățați și tăiați în cuburi, se fierb în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se scurg de apă, se pasează și se lasă să se răcorească. Mărarul se toacă mărunt și se încorporează peste cartofii reci. Se adaugă brânza Gouda și busuiocul. Se desfac cutiile cu ton și se scurg de lichid. Cașcavalul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se scoate tava cu aluat din frigider, se pune umplutura de cartofi, se nivelează, se presară puțin cașcaval ras, se pune tonul, se presară jumătate din cașcavalul ras rămas, apoi se introduce tava în cuptorul încins, la 180 de grade. Se lasă tarta pentru 25-30 de minute, apoi se scoate și se așează jumătățile de roșii cherry și se mai lasă 15-20 de minute până când se coace bine aluatul. Cand este gata, se scoate din cuptor și se lasă puțin să se răcorească. Se poate servi caldă dar și rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ton si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Postat de Bucataras

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Cum se prepară Crema de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări: Pune brânza, iaurtul, și ardeiul kapia tăiat fâșii într-un blender....

Citeste continuarea

Rulada de carne tocata cu cascaval

Postat de RuxyRux

Rulada de carne tocata cu cascaval

Se toaca carnea, apoi se amesteca cu ardeii tocati cubulete, ouale batute bine, pesmetul, ceapa tocata marunt si maslinele fara samburi taiate bucatele. Se potriveste gustul de sare, piper,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2020, 23:36
Ce fain arată...!
la 25.09.2020, 23:39
la 26.09.2020, 00:55
super
la 26.09.2020, 09:17
Buna!
la 26.09.2020, 10:31
Buna!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking