Biscuiti cu ciocolata

Postat de CameliaComan in Dulciuri
30 Ian 2016 | 3185 vizualizari
Biscuiti cu ciocolata

Nicio zi fără ciocolată.  Acesti biscuiți merg de minune cu lapte, cafea sau ceai. Rețeta o am de la Laura Adamache. Sunt foarte gustoși. 

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 50 g amidon
  • 120 g zahăr
  • 40 ml smântană lichidă pentru frișcă
  • 40 ml lapte
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 ou
  • 75 g unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 varf cuțit sare
  • ciocolată albă+ciocolată neagră

Mod de preparare

Mixăm untul cu zahărul până se omogenizează. Adăugăm oul și mixăm până se încorporează în aluat iar apoi adăugăm laptele, smântâna lichidă pentru frișcă, 1 linguriță esență de vanilie și mixăm bine. Într-un bol amestecăm făina cu amidonul, sarea și praful de copt. Le cernem o singură dată. Adăugăm câte 1 lingură de făină în compoziția de unt și mixăm.

Procedăm astfel până încorporăm toată făina. Pudrăm masa de lucru cu făină și frământăm până obținem un aluat fin și compact. Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider timp de 1 oră. Dupa 1 oră scoatem aluatul și îl întindem pe masa de lucru pe care am pudrat-o cu făină. Îl întindem într-o foaie groasă de 6 mm.

Tăiem biscuiții în una sau mai multe forme. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt iar apoi punem biscuiții. Îi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C timp  de 12-15 minute. Biscuiții nu trebuie să prindă culoare.

Le facem testul cu scobitoarea. ÎI lăsăm să se răacească iar apoi topim ciocolata și turnam câte puțin deasupra biscuiților. Sunt foarte gustoși!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2016, 20:15
la 30.01.2016, 20:17
Parca am citit ceva de regim...
la 30.01.2016, 20:18
deliciosi!
la 30.01.2016, 20:19
Ce buni ar fi acum !
la 30.01.2016, 20:22
De maine Cleme!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking