Ingrediente
- pentru biscuiti:
- 750 gr faina
- 200 gr zahar
- 1 ou
- 2 lg untura/ margarina
- 2 lg smantana
- 200 ml lapte caldut
- un praf de sare
- 1 plic de praf de copt Dr.Oetker
- 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
- 1/2 lgt coaja maruntita de lamaie Kotanyi
- pentru umplutura:
- cateva lgte de crema de ciocolata
- pentru glazura:
- 100 gr ciocolata cu lapte ( eu am folosit Milka )
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Mai intai aduci toate ingredientele la temperatura camerei.
500 gr de faina amesteci cu untura si sfaramitezi bine.
Adaugi zaharul, oul, smantana in care ai dizolvat bine praful de copt, praful de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie si framanti bine.
Adaugi laptele cate putin, alternativ cu restul de faina si framanti pana cand obtii un aluat elastic care nu se lipeste de mana.
Aluatul astfel obtinut il dai prin masina de tocat carne la care ai atasat dispozitivul special si formezi biscuitii de cca 4-5 cm, pe care ii asezi in tava cu hartie de copt.
Dai tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Intre timp pregatesti glazura, topind ciocolata pe baie de abur, la care adaugi frisca.
Lipesti biscuitii doi cate doi cu crema de ciocolata, iar capetele le pensulezi cu glazura de ciocolata.
Servesti cu drag!
Tips&Tricks: Am pastrat o parte din biscuiti si i-am pudrat cu zahar...asa cum facea mama.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|