Biscuitii mei florentini

Postat de GeorgianaGrigorescu in Dulciuri
27 Mar 2016 | 4462 vizualizari
Biscuitii mei florentini

Am incercat sa reproduc vestitii biscuiti florentini.Nu am avut eu toate ingredientele, dar a iesit  ceva care a gadilat papilele gustative.

Ingrediente

  • 15 g unt
  • 1 lingura smantana
  • 30 g zahar
  • 50 g migdale felii
  • 40 g fructe confiate
  • o lingura faina
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Topim untul, adaugam lingura de smantana,apoi  zaharul,amestecand continuu pe foc pana se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc si adaugam fructele confiate, migdalele felii si lingura de  faina,Amestecam bine.Lasam sa se racoreasca putin apoi luam cu lingura din compozitie si punem in formele de briose in care am pus hartiute. Nu punem multa compozitie, trebuie sa fie stratul subtire sub forma unui biscuite.Apasam putin compozitia in formele de briose, apoi introducem tava in cuptorul incins pentru 8-10 minute pana capata o culoare aurie.

Lasam biscutii sa se raceasa, dezlipim cu grija hartia si ii asezam cu fata in jos.Topim ciocolata si cu ajutorul unei pensule acoperim biscuitii cu ciocolata.Lasam sa se intareasca ciocolata , apoi ii savuram.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuitii mei florentini" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tarta cu branza si mere

Postat de mirela0911

Desert tarta cu branza si mere

Aluatul: Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte sa se incalzeasca usor. Se adauga 1 lgt zahar si 1 lg faina, se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa sa se activeze. Intr-un bol se...

Citeste continuarea

Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone

Postat de diaconta

Ruladă cu zmeură şi cremă de mascarpone

 Am pregatit mai întâi foaia de rulada. Am separat galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Zaharul l-am umezit cu apa,am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2016, 18:48
ce frumusei
la 27.03.2016, 18:51
interesanti
la 27.03.2016, 18:54
Vreau si eu!
la 27.03.2016, 18:56
As servi cativa ca sunt tare frumusei!
la 27.03.2016, 19:05
Super biscuiti!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking