Blidul cosașului

Postat de Angelica in Paste
8 Feb 2015 | 3669 vizualizari
Blidul cosașului

Blidul cosașului, o mâncare savuroasă cu iz tărănesc care merită pregătită ori de câte ori avem ocazia:) S-avem poftă!

Ingrediente

  • 300 gr.paste patratele mari
  • 200 gr.slaninuta afumata de casa
  • 1 fir mare de carnat afumat si uscat
  • 150 gr.cas de oi framantat
  • 150 gr.branza telemea usor sarata
  • 150 gr.cascaval
  • 300 ml.smantana
  • 1 legatura buna de marar
  • sare si piper

Mod de preparare

1.Din bucata de slanina taiem intai cateva bucatele sub forma de creasta pe care le vom pune deasupra caserolei dupa ce este gata mancarea.Restul o taiem in cubulete sau fasii fine.Carnatul il taiem rondele subtiri.Punem slaninuta si carnatul la prajit intr-o tigaie.Cand sunt gata prajite, tragem tigaia deoparte si cu o spumiera luam bucatile prajite.Le punem separat pe un servet de hartie.

2.Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare, le lasam cam 8 minute pana sunt patrunse, apoi le scoatem si le scurgem de apa.
3.Amestecam intr-un bol casul de oi framantat, cu branza telemea razuita, si jumatate din cantitatea de cascaval.Restul de cas il dam prin razatoarea mare si il punem deoparte pentru a-l presara la final.
4.Intr-o tava rezistenta la cuptor punem pe fund un strat de slaninuta si carnaciori, un strat din amestecul de branza, un strat de marar tocat fin, un strat de smantana si un strat de paste.Continuam tot asa pana se termina toate ingredientele.

5.Deasupra punem piper proaspat macinat, cascavalul ras,crestele de slaninuta prajita si dam tava la cuptor, la foc iute pana suprafata a prins o culoare rumena, aurie.
6.Servim cu marar deasupra si cu slaninuta prajita!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Blidul cosașului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Postat de gurita_ta2005

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa la foc mic,amestecand des pentru a nu se lipii. Crenvustiul se taie rondele si se pune la prajit in ulei de masline(nu se pune mult...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Postat de Corina33

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 15:52
ce bine arata, copios
la 08.02.2015, 15:52
Vai de mine cum arataaaaa!
la 08.02.2015, 15:55
ai ceva de cosit? Venim acum )
la 08.02.2015, 15:55
la 08.02.2015, 16:01
vai de mine cat de bine arataaaaaa!!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking