Bors de legume cu scarita afumata

Postat de RODIMUR in Ciorbe
8 Ian 2018 | 7667 vizualizari
Bors de legume cu scarita afumata

Astăzi mă pregăteam să fac prima ciorbiță din acest an, dar știind că mai am încă borș umplut în casă, m-am gândit să o acresc cu el, așa cum îi place soțului. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de borș de legume cu scăriță afumată.

Ingrediente

  • 500 grame de scăriță afumată
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1/2 păstârnac
  • 1 ceapă roșie mare
  • 3 roșii
  • 2 ardei grași (unul verde și unul roșu)
  • 3 cartofi
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1,5 l de borș umplut în casă
  • ulei pentru călit legumele
  • sare
  • piper
  • apă

Mod de preparare

Scărița afumată se spală, se porționează  și se opărește, după care se scurge de apă.

Se curăță legumele, se spală și se taie morcovii, țelina, pătrunjeii și păstârnacul sub formă de semirondele, iar cartofii sub formă de cubulețe.

Se curăță și se taie ceapa, după care se pune cu ulei suficient, la foc mic, să se înmoaie puțin.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie mărunt și se călesc cu ceapa.

Se alege, se spală și se taie fin frunzele de pătrunjel.

Roșiile se spală, se taie mărunt și se pun la călit, peste ceapă și ardei. Se adaugă la călit și morcovii, țelina, pătrunjeii și păstârnacul. Când toate aceste legume s-au înmuiat puțin, se adaugă scărița porționată și gata opărită, se toarnă 2 l de apă și se pune oala la foc iute, să fiarbă toate ingredientele. Se mai adaugă apă, când scade și după 30-45 de minute se adaugă și cartofii tăiați cubulețe.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă borșul și condimentele (sarea și piperul, după gust). Se mai lasă oala la fiert încă un colocot-două, după care se oprește focul de la aragaz, se presară frunzele de pătrunjel, se acoperă oala cu capacul și se servește după un sfert de oră, cu ardei iuți uscați, sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de vitel cu dovlecel

Postat de eumimi

Ciorba de vitel cu dovlecel

Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda...

Citeste continuarea

Lucicos sau ciorba de varza

Postat de simona72

Lucicos sau ciorba de varza

Eu nu prea ma impac cu afumaturile, nu ca nu-mi plac, dar imi cad greu la stomac. Asa ca, caut cat mai putin afumata sau dupa fierbere arunc prima apa. Costita taiata in bucati se pune in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 17:45
la 08.01.2018, 17:46
la 08.01.2018, 17:49
Mulțumesc, Motănel!
la 08.01.2018, 17:53
Aleg scarita la aperitiv
la 08.01.2018, 18:00
Bine, Mihaela! Fiecare, cum îi place...

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking