Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911 in Mancare copii
14 Oct 2018 | 5405 vizualizari
Branzoaice umplute cu mere

In fiecare saptamana prepar ceva bun, ceva de pus la pachet, ceva care sa fie pe placul copiilor. Asa sunt si aceste branzoaice pe care le-am pus la pachet alaturi de un iaurt si asa a trecut o zi de scoala. Pentru aceste branzoaice m-am inspirat de la Miremirc, aici e reteta https://www.bucataras.ro/retete/branzoaice-16343.html, doar ca eu am umblat la umplutura si am adaugat merisoare. Si pentru ca e toamna, am folosit si mere in umplutura ceea ce le-a facut si mai bune. Reteta inspirata de toamna

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • lapte caldut cat cuprinde (cca 500 ml)

Pt. umplutura:

  • 500 g branza
  • 100 zahar
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • 50 g merisoare
  • 2 mere mari
  • 3 lg gris
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze drojdia. Intre timp restul de lapte se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste. 

Ouale se bat si se toarna peste faina, se pune si uleiul, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre mijloc, incorporand incet faina de pe marini. Se toarna laptele putin cate putin, pana se obtine un aluat ce poate fi framantat.

Se toarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, oul, esenta de vanilie si zaharul. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici. Se pun peste branza merisoarele si merele cubulete. Se amesteca. Pentru ca eu am avut o branza cremoasa, am adaugat si 3 linguri de gris pentru a tine mai bine umplutura.

Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o parte si se intinde in foaie dreptunghiulara. Se taie apoi in 12 patratele egale. Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de umplutura, apoi se unesc colturile opuse. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat. Se lasa sa mai dospeasaca cca. 15 minute, apoi se ung cu oul bine batut.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana se rumenesc frumos. Se scot din cuptor, se acopera cateva minute cu un prosop de bucatarie, apoi se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoaice umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Mic dejun

Postat de Constelatialeu

Mic dejun

Am intins feliile de paine cu sucitorul,le-am facut mai plate decat erau, le-am asezat in vasul de ceramica, am pus cateva bucatele de unt, apoi am asezat mozzarela, peste ea am asezat salamul, am...

Citeste continuarea

Inghetata rapida cu fructe si iaurt

Postat de momo121

Inghetata rapida cu fructe si iaurt

     Bagam de cu seara caspunile si bananele decojite la congelator, iar dimineata le punem intr-un blender impreuna cu iaurtul si mierea.       Blenduim bine, bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 18:38
la 14.10.2018, 19:09
Delicioase!
la 14.10.2018, 19:12
Cred că e tare bună combinația brânzei cu merele...!
la 14.10.2018, 19:16
la 14.10.2018, 19:23
bune bune

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking