Ingrediente
- Pentru briose:
- 5 oua
- 8 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 2 lingurite vanilie
- 16 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 3-4 linguri zeama de lamaie
- 4 linguri limoncello
- un praf de sare
- zmeura
Pentru crema de ciocolata:
- 300 ml frisca lichida
- 250 gr ciocolata cu 50% cacao
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri zahar pudra
- 4 linguri limoncello
Pentru decor:
- zmeura
- menta verde
- bucati de datela din pasta de zahar
Mod de preparare
Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma. Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.
Briosele: Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Le mixati bine, adaugand zaharul treptat. Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia. Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati si faina cernuta, treptat. Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase. Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.
Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4. Deasupra puneti bucati de zmeura. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toata compozitia. Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati. Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar. Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|