Ingrediente
Pentru foaia de aluat:
- 100 g untura (sau unt gras)
- 200 g smântâna 20% grasime
- 3 galbenusuri de ou
- 330 -350 g faina
- Vanilie
- Coaja de lamâie
- 100 g unt moale pentru uns foaia
Pentru umplutura:
- 3 albusuri de ou
- 4 linguri zahar
- 150 g nuca macinata
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare
Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt.
Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar.
Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca se va întinde mai usor.
Apoi am întins fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara si am uns cu untul moale.
Foaia se întinde cât mai subtire posibil ,având grija sa nu se rupa la uns.
Am rulat strâns fiecare foaie,am acoperit cu o folie alimentara si am lasat la frigider câteva ore, puteti lasa si peste noapte.
Inainte de a scoate aluatul de la frigider,am pregatit umplutura.
Am mixat albusurile,am adaugat zaharul si apoi am încorporat nuca prajita si macinata.
Am scos pe rând rulourile de aluat de la frigider.Am taiat fiecare bucata în aproximativ 10 bucati.
Daca le faceti mai mici.puteti sa le taiati în 15-20 de bucati.
Am întins fiecare bucata taiata în forma dreptunghiulara,am pus umplutura,apoi am rasucit capetele lasând sa se vada umplutura la mijloc.
Le-am asezat într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Le-am pus la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute sau pâna se rumenesc usor.
Le-am lasat sa se raceasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Broscute cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|