Ingrediente
- 9 cartofi roz, medii
- 250 grame de brânză de burduf
- 2 ouă
- 5 linguri încărcate de smântână grasă
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- unt pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare
Cartofii se spală bine și se fierb întregi, după care se lasă să se răcească și se curăță de coji.
Se unge o tavă de ceramică (sau Jena) cu unt.
Cartofii fierți se taie rondele de aproximativ 1 cm grosime. Se pune un strat de rondele de cartofi în tava unsă cu unt. Se condimentează cu sare și piper, se toarnă 2 linguri de ulei peste toți cartofii și apoi se pune, pe toată suprafața tăvii, o jumătate din cantitatea de brânză de burduf, fărâmițată.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează cu sare și piper, se toarnă alte două linguri de ulei de floarea soarelui și apoi se distribuie uniform, pe toată suprafața, restul de brânză de burduf.
Se mixează 2 ouă cu smântâna și cu puțină sare, după care se toarnă uniform peste brânza de burduf, pe întreaga suprafață a tăvii.
Se dă tava la cuptor, la foc mediu pentru aproximativ 20-25 de minute, până ce budinca se rumenește ușor.
Se scoate tava din cuptor și budinca se servește fierbinte, cu roșii, smântână (iaurt gras) sau cu murături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|