Budinca de paste cu branza si zahar ars

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
19 Mar 2016 | 5893 vizualizari
Budinca de paste cu branza si zahar ars

Daca tot mi-a adus mosul multe paste sub bradut, m-am gandit sa prepar si eu cateva retete mai usoare. Reteta de fata este una din preferatele mele.

Ingrediente

  • 500 g paste penne
  • 1 kg branza proaspata de vaci
  • 100 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g zahar pentru umplutura
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • sare
  • 25 g unt pentru uns forma

Mod de preparare

Mai intai se caramelizeaza zaharul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu pentru a nu se arde.

Dupa ce se lichefiaza, se toarna in forma de copt si se inclina forma asa incat zaharul sa se dispuna pe peretii acesteia.

Pastele se fierb in apa clocotita cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg si se trec prin jet de apa rece.

Branza se amesteca cu untul moale, apoi se adauga zaharul, esenta, coaja rasa de lamaie si cele 3 oua si se omogenizeaza compozitia.

Se unge forma cu unt, peste zaharul caramelizat deja racit si se aseaza un rand de paste, un rand de compozitie cu branza si tot asa, culminand cu un rand de compozitie cu branza.

Se da forma la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 de grade, dupa care se lasa sa se tempereze usor, apoi se rastoarna pe platou.

Se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornulete cu nuca si migdale

Postat de xana

Cornulete cu nuca si migdale

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in...

Citeste continuarea

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

Cum se prepară Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar:     Mărunțește biscuiții, apoi toarnă peste ei untul topit și amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.03.2016, 20:33
Iote la el a trecut la chestii arse...
la 19.03.2016, 20:34
O, ce mult imi place! N-as refuza asa ceva! Arata wow!
la 19.03.2016, 20:43
Cred ca e delicioasa
la 19.03.2016, 20:45
A fost buna, buna!
la 19.03.2016, 20:50
delicioasa

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking