Bulion de rosii cu telina

Postat de Ina in Bulion
10 Aug 2019 | 492 vizualizari
Bulion de rosii cu telina

Pentru ca iarna trecuta am consumat tot bulionul, anul asta am zis sa fac mai mult. Deja am facut doua transe, in fuctie de cate rosii am adunat din gradina. Acum am facut varianta cu telina.

Ingrediente

  • 2 galeti si jumatate de rosii diverse soiuri
  • 4 crengi mari cu frunze de telina
  • 5-6 frunze de dafin
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
  • 200 g zahar
  • 400 ml ulei
  • 2 maini de cimbru
  • o lingurita cu piper boabe
  • o lingurita cu mix piper macinat ( puteti pune mai mult, dar mixul este foarte iute )

Mod de preparare

Am spalat rosiile si le-am portionat inlaturand cotorul verde de la codita dupa care le-am trecut prin separator obtinand suc de rosii fara seminte si coji.

Intr-o oala incapatoare am pus sucul de rosii obtinut pe care l-am fiert la foc mic. Cand sucul a scazut la 3/4 din cantitatea initiala adaugam in compozitie sarea, zaharul, frunzele de telina, de dafin, piperul, cimbrul si uleiul. Incorporam ingredientele si amestecam din ce in ce mai des, pe parcursul fierberii pentru a evita lipirea bulionului de peretii si fundul vasului. 

Cand frunzele de telina s-au fiert suficient le-am scos din bulion si le-am blendat obtinand o pasta pe care am reincorporat-o in bulion, acesta capatand o aroma deosebita. 

Fierbem bulionul pana ce uleiul iese la suprafata iar consistenta este una destul de groasa.

La cantitatea de ingrediente indicata am fiert buluinul exact 4 ore, pana ce consistenta a fost cea dorita.

Am spalat borcanele si le-am uscat in cuptorul cu microunde ( 55 secunde la 900 W ). Capacele le-am fiert in apa 2 minute.

Am umplut borcanele cu bulionul fierbinte si le-am capsat cu capacele fierbinti si ele ( scoase din apa clocotita si  doar sterse cu prosop de unica folosinta ) 

Am intors borcanele cu capacul in jos pentru 5 minute apoi le-am reasezat in pozitie obisnuita si le-am lasat sa se raceasca in cuptorul preincalzit, pana a doua zi. In timpul racirii capacele s-au tras singure spre interior sigiland bine borcanele. 

Bulionul astfel obtinut il pastrez in beci si-l folosesc la diverse preparate ( ca atare sau diluat, in functie de preparatul gatit ) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii cu telina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....

Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Postat de mirela0911

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.08.2019, 19:06
la 10.08.2019, 19:43
Și bulionul acesta îmi place...!
la 10.08.2019, 19:47
la 10.08.2019, 19:51
la 10.08.2019, 20:51
Pffff, dacă m-ai luat cu găleți de roșii, chiar m-ai pierdut Gustoase și savuroase!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking