Carnat de Lyon in aluat briosat

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
23 Apr 2020 | 1656 vizualizari

Astazi va invit la Lyon. Lyon-ul este al doilea oraş ca mărime al Franței, după Paris. In 1935 criticul gastronomic Curnonsky a numit Lyon 'capitala mondiala a gastronomiei'. Iata o reteta tipica, foarte cunoscuta, cu carnat de Lyon.  Fabricatia acestui carnat dateaza din 1830 si este traditionala si unica, la fel ca si condimentele folosite. Un carnat adevarat de Lyon cantareste 400-500 gr si nu depaseste 15-20 % de grasime. Exista in multiple variante natur ca al meu, cu fistic.... .Trebuie fiert inainte. https://www.blogulluicatalina.com/2019/06/carnat-de-lyon-in-aluat-briosat.html    "aluaturi de casa"

Inapoi la reteta

Comentarii (12)

la 23.04.2020, 22:41
la 23.04.2020, 22:48
Îmi place cum arată...!
la 23.04.2020, 22:57
delicios
la 23.04.2020, 22:58
la 23.04.2020, 23:19
Bun
la 24.04.2020, 01:31
Arata grozav!
la 24.04.2020, 16:58
Bun!
la 24.04.2020, 18:05
Bună idee!
la 24.04.2020, 20:48
ce bine arata
la 25.04.2020, 09:09
super preparat!
la 25.04.2020, 20:04
la 03.05.2020, 18:00
Ce fain arata!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking