Carnati de casa cu pasat

Postat de sufletista in Retete Delikat
11 Aug 2018 | 3417 vizualizari
Carnati de casa cu pasat

"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"

Ingrediente

  • 1 kg ceapa
  • 1 kg orez
  • 500 g ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • rozmarin
  • condimente pentru porc
  • 1 castron pasat
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 castron sange
  • 500 g ficat de porc
  • 500 g plamani de porc
  • 1 kg carne (fleica)
  • 200 g slanina
  • 10 m mate de porc

Mod de preparare

Prima data spalam pasatul bine in cateva ape, dupa care il lasam la scurs bine de apa.

Intre timp fierbem orezul al dente (sa fiarba 2-3 clocote din momentul ce clocoteste apa).

Fierbem ficatul cu plamanul taiat bucati, in apa cu sare.

Ceapa o calim in uleiul incins, adaugam cimbrul uscat si mai calim 2-3 min (avem grija sa nu aiba crengute pentru a nu sparge matele)

Sangele este optional (pe care il strangem cand taiem porcul) presaram sare si 2-3 linguri de apa, dam in clocot pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.

Carnea o taiem bucati potrivite cu slanina si o prajim pana ce se rumeneste.

Intr-un lighean adaugam orezul, pasatul, sangele tras prin masina de tocat. Carnea racita si trasa prin masina de tocat de 2 ori, ficatul si plamanul dat prin masina de tocat, ceapa si condimente dupa gust, uleiul de la carne in care amestecam bine si lasam deoparte 30 min.

Pregatim masina de tocat pentru a umple carnati.

Umplem matele cu umplutura, avem grija sa nu le umplem prea tare pentru a nu se sparge la fiert, le legam capetele cu ata sau cu matul.

Punem apa la fiert si, cand este calduta, adaugam matele pe care le intepam cu acul si le fierbem la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa cu pasat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Postat de Satisfyyourcravings

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si...

Citeste continuarea

Ghiveci cu pui la oala de lut

Postat de Constelatialeu

Ghiveci cu pui la oala de lut

Mai intai am spalat ciocanele de pui, le-am sters cu un servet si apoi le-am stropit cu putin ulei si am presarat condimentele de la Delikat. Separat am curatat toate legumele, le-am taiat in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2018, 13:12
Ce idee tentantă...!
la 11.08.2018, 13:16
la 11.08.2018, 13:17
Originala reteta Pe la noi se spune Sangerete la acest carnat !!! Cu pasat nu am mai auzit
la 11.08.2018, 13:41
la 11.08.2018, 13:42

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking