Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 4 linguri ulei
- 3 catei usturoi
- 2 crengute de rozmarin
- 1 lingura boia rosie dulce de ardei
- fulgi de chili
- patrunjel verde
- sare
Mod de preparare
- Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
- Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja.
- Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu este o problema, ei vor mai veni copti si la cuptor.
- Curatati si pisati marunt usturoiul. Spalati verdeturile. Taiati marunt rozmarinul.
- Cartofii se taie felii sau rondele, cum preferati.
- Puneti cartofii intr-o tava si-i amestecati cu ulei, rozmarin si usturoi pisat.
- Presarati pe deasupra boia si fulgi de chili proaspat rasniti.
- Se da tava la cuptor 15 minute sa se rumeneasca usor cartofii.
- In acest timp aromele se vor imbina armonios prin coacere.
- Cartofii se servesc calzi cu mult patrunjel verde tocat pe deasupra.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|