Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci

Postat de cismaru_nicoleta in Aperitive / Garnituri
16 Ian 2011 | 70064 vizualizari
Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci

M-am gandit sa adaug ceva in plus cartofilor frantuzesti. Si am adaugat ciuperci. Au iesit tare buni!

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci brune
  • 1,5 kg cartofi
  • 10 oua
  • 200 gr smantana grasa
  • 150 gr unt
  • 200 ml lapte
  • sare
  • piper
  • ceapa verde    

Mod de preparare

Se decojesc cartofii si se pun intr-un vas la fiert in apa cu sare. Ouale se pun si ele la fiert, la fel, in apa cu sare (eu pun sare grunjoasa, multa sa nu se sparga, chiar daca fierb la foc mare). Cand sunt fierte ouale si cartofii se lasa la racit, apoi se taie feliute.

Intre timp se curata ciupercile de pielita si se dau si ele intr-un singur clocot, iar apoi se scurg de apa.

Smantana se amesteca cu mixerul impreuna cu untul, 2 oua, laptele si cu ceapa verde marunt taiata (e buna si ca aspect si ca gust), pana ramane o pasta suficient de lichida.

Intr-o tava tapetata cu unt se asaza un strat de cartofi, unul de oua si unul de ciuperci, se presara piper si sare, se toarna compozita de "lactate", iar apoi se repeta procedeul pana se termina ingredientele. Ultimul strat sa fie de ciuperci, arata mai interesant.

Se pun in cuptor la 200 grade si se asteapta pana se incheaga bine si se rumeneste. Se serveste caldut ca si garnitura la orice.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi frantuzesti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crochete de cascaval

Postat de simona72

Crochete de cascaval

Laptele se pune la foc cu un praf de sare, eu am folosit vasul zepter. Cind laptele a inceput sa fiarba am turnat grisul in ploaie in timp ce amestecam cu un tel. L-am mai lasat 1-2 minute pe foc,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, feta si rucola

  Intr-un castron, se cerne faina, se adauga un praf de sare si untul rece taiat cuburi. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 18:53
super,vezi la varinata cu ciuperci nu m-am gandit am facut dar asa http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-frantuzesti-7426.html sau asa http://www.bucataras.ro/retete/cartofi-frantuzesti-varianta-2-13037.html
la 16.01.2011, 18:55
Foarte interesant
la 16.01.2011, 19:25
bunnnnnnnnn
la 16.01.2011, 19:27
Grozavi!!!
la 16.01.2011, 19:29
Am un cuptor tare ciudat si arde intodeauna intr-o parte,dar au iesit destul de buni.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking