Ingrediente
- 6-8 cartofi roz
- 2-3 fire de ceapă verde
- 3-4 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- 2 picături de oțet alimentar, pentru mujdei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, cu apă rece și sare, la foc iute. Se culege spuma care se formează și se aruncă.
Cât timp fierb cartofii, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se face un mujdei fin de usturoi. Se curăță usturoiul, se spală, se pisează fin și se mixează cu un praf de sare, ulei de floarea soarelui, adăugat puțin câte puțin. Când mujdeiul ia volum, se adaugă 1-2 picături de oțet alimentar. Se mixează mujdeiul până ce arată ca o maioneză.
Când cartofii au fiert, se strecoară și se rumenesc frumos, la foc mediu, în ulei suficient și la foc mic, spre mediu.
Când cartofii s-au rumenit frumos și uniform se pun într-un bol, uns în prealabil cu mujdeiul de usturoi. Se agită ușor cartofii în bol, pentru a se îmbiba cu mujdeiul distribuit pe pereții vasului, fără a se sfărâma.
Se presară ceapa verde tăiată rondele peste cartofii rumeniți, se condimentează cu: sare, piper și boia de ardei dulce. Se amestecă ușor cartofii și se servesc imediat.
Se poate asocia acestui preparat o salată de sezon, răcoritoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi rumeniti, cu ceapa verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|