Ingrediente
- 12 cartofi mari
- 500 g carne tocata amestec vitel si porc
- 2 legaturi leurda
- 1 legatura ceapa verde
- 2 ardei capia
- 250 g smantana
- 50 g unt
- 200 g ketchup de casa
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si le scoatem miezul cu un cutit. Ii punem la fiert in apa cu sare si ii fierbem circa 8-10 minute, sa fie facuti pe jumatate. Intre timp tocam marunt ceapa verde,leurda si ardeiul. Amestecam carnea tocata cu legumele, saram si piperam dupa gust.
Umplem cartofii, scursi si raciti, cu amestecul de carne tocata si ii asezam intr-o oala inalta. Amestecam smantana cu untul topit si turnam peste cartofi. Subtiem ketcup-ul cu putina apa si turnam si acest sos peste cartofi. Presaram oregano si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 30-40 de minute. Servim cu salata verde si leurda. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|