Ceafa de porc la gratar, cu cartofi pai si muraturi
Postat de vasimur in Porc 2 Ian 2019 | 5857 vizualizari
Ceafa de porc marinată (ținută la baiț cum se mai spune), fragezită și aromată, este cea mai potrivită pentru un grătar suculent și fraged. Nici că se poate o alegere mai potrivită pentru masa de revelion, nu-i așa? De asemenea poate fi inclusă în meniu, în orice zi festivă din an și ori de câte ori avem poftă de o friptură delicioasă și suculentă! Dar secretul unor fripturi de porc gustoase este să lăsăm carnea la marinat (macerat) cel puțin 1-2 ore iar dacă este tăiată în felii mai groase, până a doua zi! Este o mâncare rapidă și sănătoasă care nu necesită prăjirea în ulei. Se folosește foarte puțin ulei, doar pentru marinadă. Dacă vrem ca friptura să fie fragedă carnea trebuie să fie mai groasă (1-2 cm) și nu trebuie, nici într-un caz, bătută! Pentru a obține o friptură suculentă nu trebuie să ținem carnea prea mult pe grătar deoarece se usucă!
Cea mai bună marinadă trebuie să conțină următoarele ingrediente: sare, ulei, condimente, și neapărat lichide cu aciditate mare. Sarea este cea care frăgezește cel mai bine carnea, uleiul contribuie la acea crustă gustoasă, formată la suprafața fripturii de porc iar usturoiul dă cărnii o savoare aparte. Alte condimente care se potrivesc de minune cu carnea de porc sunt: salvia uscată, rozmarinul, oregano, chimen măcinat.
Inapoi la reteta
|