Chifle impletite
Postat de RODIMUR in Piine 11 Oct 2020 | 6244 vizualizari
Unii cred că chiflele împletite sunt japonze, dar între aceste preparate există câteva deosebiri, dacă nu neapărat la compoziția aluatului, atunci măcar la modelare. Eu am făcut și japoneze, dar altfel, iar acum pot spune, după ce am încercat deja, în urmă cu vreo 10 zile, că după modelul acestor chifle împletite pot fi făcute, mai ușor și pâini rotunde împletite. Evident, aceste chifle împletite sunt o specialitate a patiseriei, nu se fac doar cu: făină drojdie, apă și sare așa cum cred unele persoane mai radicale. Ar fi mult mai simplu, pentru cei care gândesc astfel, să cumpere pur și simplu aceste produse de la magazin. Dar și acelea nu sunt chiar atât de simplu și atât de minimal realizate, din punct de vedere compozițional. De aceea sunt nu numai drăguțe, dar și foarte bune. În fine, aceste chifle au ieșit excelente, foarte frumoase și imediat voi face altele, din aceeași cantitate, pentru că din prima tranșă, patru au fost oferite, primele două chiar fierbinți, abia scoase din cuptor.
Din ingredientele de mai jos am făcut 8 chifle împletite, absolut delicioase și foarte frumoase.
Inapoi la reteta
|