Ingrediente
- 1 avocado copt
- o lamaie
- 5-6 cartofi
- 300 g branzeturi: specialitate branza capra cu menta si chia,cascaval afumat si telemea vaca
- cca. 200 g pesmet
- 1 ou
- fulgi chili dupa gust
- 2 linguri smantana
- sare
- 2 frunze dafin
- 2 catei usturoi
Mod de preparare
Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare, frunzele de dafin si usturoiul. Cand sunt fierti, indepartam frunzele de dafin si ii punem la scurs. Intre timp, taiem avocado in doua, scoatem samburele, il curatam de coaja si il dam la robot cu zeama de la o lamaie. Radem cascavalul, iar branza de capra si telemeaua de vaca le pasam la robot impreuna cu smantana. Dupa ce s-au scurs cartofii, ii pasam ca pentru piure, adaugam pasta de avocado, cascavalul ras, pasta de branza si amestecam bine. Punem oul, 100 g de pesmet, asezonam cu sare si fulgi de chili si mai amestecam odata. Formam chiftelutele, le dam prin restul de pesmet si le prajim in ulei incins. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de avocado si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|