Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor

Postat de dalina2007 in Aperitive / Garnituri
18 Oct 2012 | 253386 vizualizari
Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor

Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor, mult mai sanatoase decat cele prajite, asta fara a afecta gustul final. Ingrediente simple, preparat fara prajeli, o reteta pe care ar trebui sa o incercati macar o data!

Ingrediente

Ingrediente Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor

  • 3 dovlecei
  • 2 oua
  • 200 g cascaval
  • 250 g telemea de oaie
  • 3 catei usturoi
  • pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Preparare Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor

Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe partea mare si jumatate pe cea mica. Se sareaza si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.

Intre timp se da pe razatoarea mica cascavalul si branza. Se storc bine dovleceii si se amesteca intr-un bol impreuna cu branza, cascavalul, ouale, mararul tocat marunt si usturoiul pisat.  Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia de ardei dulce (eu nu am mai adaugat sare deoarece telemeaua a fost foarte sarata). Se amesteca toate ingredientele si se adauga 2-3 linguri de faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.

Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 minute.

Se pot servi ca atare sau cu mujdei, sos de rosii. Eu am facut tzatziki.

Cu siguranta v-ar placea si o portie de Dovlecei la Cuptor sau cateva bucati de Dovlecei pane la cuptor

Cred ca toate preparatele cu dovlecei, merg de minune cu un Sos Tzatziki

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crochete din cartofi și cașcaval

Postat de RODIMUR

Crochete din cartofi și cașcaval

Se fierb doi cartofi mari (sau 3, medii) se lasă să se răcească, după care se curăță de coajă și se pasează fin. Se răzuiește fin cașcavalul  și se adaugă peste cartofii...

Citeste continuarea

Painite cu ceapa si branza

Postat de xana

Painite cu ceapa si branza

Am amestecat apa cu drojdia si 2 linguri din cantitatea de faina si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute pana a format la suprafata bule de aer. Intr-un castron am pus restul de faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2012, 11:38
Ce bunatate si ce frumoase sunt
la 18.10.2012, 13:23
uaiii ce`mi plac
la 18.10.2012, 13:54
Foarte bune
la 18.10.2012, 13:54
foarte bune
la 18.10.2012, 14:29
gustoase

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking