Ingrediente
- 1 capatana mica de varza murata
- 1 litru de moare -zeama de varza acra
- 2 buc de carnat afumat de casa -600 gr
- 4 linguri ulei
- 3 cartofi mari
- 3 cepe mici
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 foaie dafin
- 1 crenguta cimbru uscat
- 2 fire marar verde
- 1 pahar smantana
Mod de preparare
- Varza se taie fideluta si se pune la fiert impreuna cu zeama acra.
- Tot acum se pun foaia de dafin , cimbrul si mararul .
- Legumele se curata si taie marunt .Cartofii se taie cuburi mai marisoare .
- Sotati ceapa , morcovul si patrunjelul in ulei .
- Cand ceapa devine sticloasa se prajesc usor si bucatile de carnat .
- Carnatii trebuie intepati cu furculita ca sa elibereze mai bine din interior ingredientele picante si boiaua cu care au fost preparati .
- Turnati deasupra 2 litrii de apa si fierbeti .
- Carnatul se scoate dupa 10 minute si se portioneaza cand s-a racit .
- Cartofii se pun spre sfarsitul fierberii ca sa nu se sfarme prea tare .
- Nu este nevoie de sare pentru ca zeaa de varza si carnatul sunt suficient de sarate .
- La fel , carnatul picant da iuteala ciorbei fara a mai finevoie de piper .
- La sfarsit se amesteca intr-o oala mai mare totul .
- La servire distribuiti in fiecare farfurie bucati de carnati afumati .
- Serviti ciorba de varza acra cu smantana . Este foarte buna si asa goala , fara .
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu varza acra cu cartofi si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|