Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR in Ciorbe
20 Sep 2021 | 2440 vizualizari
Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza

Am făcut în urmă cu ceva timp această ciorbă acrită ardelenește, gustoasă și sățioasă. Bună de să nu te mai saturi, până la ultima lingură de ciorbă din farfurie... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 350 grame de șuncă afumată
  • 3 morcovi
  • 3 pătrunjei
  • 1-2 cepe
  • 1-2 roșii
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.

Cât timp fierb rădăcinoasele se pregătesc celelalte ingrediente. Se feliază șunca afumată.

Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Se ține tigaia la foc mic, până ce mai scade puțin lichidul pe care-l lasă roșiile.

Se curăță cartofii, se spală se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoasele, fierte pe jumătate, odată cu șunca afumată și feliată.

Cât timp fierb cartofii și șunca afumată, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală și legumele călite, pentru încă un clocot-două. Se adaugă apoi moarea de varză, se condimentează ciorba cu sare și piper, iar după încă 5 minute, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute de odihnă, ciorba poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu sunca afumata, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu perisoare

Postat de Patricia_Iordache_79

Ciorba cu perisoare

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda. Acoperim si lasam sa fiarba.  Intre timp...

Citeste continuarea

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de porc cu dovlecei in zeama de varza

Spalam bine carnea portionata si o punem la fiert. Spumam bine si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Intre timp curatam legumele.Taiem ceapa fin, morcovul si ardiul gras cubulete....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2021, 17:13
Foarte buna !!!
la 20.09.2021, 17:45
Delicioasă!
la 20.09.2021, 18:51
Foarte gustoasa!!
la 20.09.2021, 20:09
Super!
la 20.09.2021, 22:08
Bună!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking